July 21, 2024

Ce este parchetul laminat si cum se fabrica?

Laminatul este un tip de parchet format din scanduri lungi si inguste, care difera, totusi, de parchet. In cazul laminatului, de fapt, pe o baza formata din lemn compozit, se preseaza alte straturi, constand intr-un decor, care reproduce efectul de lemn, si o suprapunere formata dintr-o pelicula speciala transparenta care are rolul de a proteja laminatul de calcarea pe care se calca si de a-l mentine durabil in timp. Din acest motiv, parchetul laminat nu este folosit doar in locuinte, ci si in birouri sau spatii comerciale, unde exista o trecere constanta de persoane.

Pe Shopeo ai la dispozitie un intreg marketplace din care sa cumperi parchetul laminat dorit si din care sa te inspiri. Acest magazin online a fost conceput pentru a raspunde tuturor cerintelor clientilor in mai multe domenii si astfel vei gasi aici o gama atat de variata de produse, din toate domeniile, uneori la oferte considerabile, pentru a putea sa iti gasesti mai repede produsele de care ai nevoie.

Ieftin

Parchetul laminat este semnificativ mai ieftin (cu peste 50% mai ieftin) decat parchetul sau parchetul din PVC. Costul mai mic se datoreaza faptului ca prelucrarea este cu siguranta mai simpla, iar materialele de baza sunt mai ieftine. Dupa cum am vazut mai sus, avem in continuare posibilitatea de a alege intre diferite tipuri de laminat pentru a ne asigura ca obtinem intotdeauna cea mai buna calitate pentru casa noastra. Poti cauta reduceri la parchet laminat pentru a obtine un pret avantajos. De asemenea, puteti gasi inclusiv parchet laminat masiv atunci cand este nevoie sau parchet pentru incalzire prin pardoseala in functie de preferinte si de nevoile personale.

Usor de intretinut

Cel mai mare avantaj al pardoselii laminate fata de parchet este intretinerea rapida si usoara: laminatul poate fi curatat cu apa si un simplu detergent. Podelele laminate de inalta calitate pot fi, de asemenea, tratate pentru a rezista la pete, astfel incat, chiar daca cad produse uleioase, podeaua ramane curata. Atunci cand sunt asezate in spatii comerciale, unele tipuri de laminat pot fi curatate chiar si cu masini industriale cu aburi.

Rezistenta la umiditate

Parchetul laminat, si laminatele in general, sunt create ca un produs conceput pentru a fi instalat in medii foarte solicitate si, prin urmare, sunt testate si pentru rezistenta la umiditate.

Rezistenta la abraziune

Parchetul laminat a fost creat initial pentru uz comercial si, prin urmare, este foarte rezistent: rezista la caini, copii, obiecte care cad si pietricele sub pantofi, fara probleme deosebite cu zgarieturi sau altceva. Chiar si in acest caz, totusi, exista diferente intre laminate, astfel incat trebuie acordata atentie clasei AC, care indica nivelul de rezistenta la abraziune.

Parchetul laminat a cunoscut numeroase transformari in timp si de aceea este ideal ca acum sa fie cautat modelul potrivit prin cataloagele de produse, pentru ca nu mai sunt doar trei tipuri de parchet. Alege de fiecare data parchetul care se va integra corect in casa ta, astfel incat sa iti complimenteze interiorul si sa il faca sa arate foarte bine.