January 21, 2021

Ce trebuie să faceți când mașina dvs. se stinge în timp ce conduceți pe autostradă

Ce trebuie să faceți când mașina dvs. se stinge în timp ce conduceți pe autostradă

Este, fără îndoială, o experiență nervoasă. Și, în unele cazuri, este, de asemenea, de-a dreptul înspăimântător. Dar ce te faci? Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți, de îndată ce aveți orice indicație a unui potențial stand sau a altor probleme ale vehiculului, este să ajungeți la marginea autostrăzii. Este mult mai bine (evident) să treci la dreapta dacă poți, pur și simplu pentru că îți permite o ieșire mai ușoară (deoarece nu ești blocat între benzile de trafic opuse).

Când trageți peste, semnalizați normal. Desigur, fiecare situație va diferi, dar când sunteți la marginea drumului, încercați să vă îndepărtați cât mai departe de umăr. Porniți imediat luminile de avertizare ale vehiculului. Sunt semnul universal al suferinței.

Dacă nu reușiți să trageți complet pe umăr sau dacă mașina este blocată pe o bandă de circulație, nu încercați să ieșiți din mașină! În mod similar, nu încercați niciodată să traversați o autostradă pe jos. Șansele de a fi lovit de un șofer care nu te vede sunt mari. Odată ce autovehiculul s-a oprit complet și luminile de avarie sunt aprinse, așteptați ajutor din partea unei firme care se ocupă cu servicii de tractare galati. Urmăriți oglinda retrovizoare pentru apropierea traficului.

Dacă trebuie absolut să ieșiți și partea dreaptă este (de exemplu) liberă până la umăr, atunci puteți lua în considerare ieșirea prin ușa laterală a pasagerului. Același lucru se aplică situațiilor în care nu există umăr, cum ar fi un pod. Când vine vorba de mașinile blocate pe un pod, cel mai bine este să puneți frâna de parcare, să ieșiți din mașină din partea pasagerului, să cereți ajutor și să stați la câteva sute de metri în fața mașinii pe pasarela podului (pasarelă). Așteptați sosirea ajutorului.

După ce treci pe o autostradă, apelează pentru ajutor (telefon mobil sau casetă de apel de urgență pe autostradă).

După ce treci pe o autostradă, apelează pentru ajutor (telefon mobil sau casetă de apel de urgență pe autostradă).

Apoi, dacă ați ieșit din mașină, întoarceți-vă la ea, urcați, puneți centura de siguranță / hamul pe umeri, blocați ușile și așteptați asistență.

Dacă aveți un animal de companie în mașină, în niciun caz nu trebuie să lăsați animalul să iasă din vehicul. Dacă este posibil (dacă mașina este pe un teren plan), lăsați mașina în Neutru în loc de Parcare și nu setați frâna de parcare. De ce? Simplu. Dacă veți obține spate, impactul rezultat va fi redus. Dacă un alt automobilist se oprește și se apropie de mașină, rulați ușor geamul și cereți asistență.

Unii oameni vă vor spune să ridicați capota atunci când vă aflați în primejdie. Practica ar putea funcționa, dar capota deschisă vă blochează câmpul vizual. Același lucru este valabil și pentru capacul portbagajului.

Dacă mașina dvs. nu este complet dezactivată, continuați să vă deplasați (pe umăr). Dacă mașina are o anvelopă decolată, nu vă opriți pe autostradă. Continuați să conduceți încet pe umăr până când ajungeți într-un loc sigur pentru a vă opri și odată ajuns acolo contactați servicii de tractare pentru ajutor. În acest caz, rețineți că probabil veți deteriora roata, dar este ieftin în comparație cu pericolele asociate cu oprirea frigului pe autostradă.

Chiar dacă sunteți înclinat mecanic, nu încercați să reparați mașina până când nu este în afara drumului. Lucrul sub capota unei mașini, sub o mașină sau alături de o mașină este incredibil de periculos lângă traficul în mișcare, chiar și cu tot felul de dispozitive de avertizare de urgență instalate.

Dacă aveți benzi sau triunghiuri de siguranță sau lumini, configurați-le numai atunci când faceți acest lucru în siguranță. Fii foarte precaut atunci când aprinzi un flare. Nu numai că pot arde găuri considerabile în îmbrăcăminte, dar pot aprinde tot ce este inflamabil pe marginea drumului, inclusiv buruieni, perii uscate sau resturi.

În cele din urmă, păstrați numerele de telefon importante în mașină, cum ar fi numerele de asistență rutieră, AAA și numerele pentru prieteni și rude. Odată ce ajungi la ajutor, fii pregătit să le oferi locația exactă. Marcatorii kilometri sunt norma acceptată.