July 17, 2024

Cele Mai Bune Locuri de Muncă din Asia Obțin Distincții în Ceea ce Privește Corectitudinea și Mândria Angajaților

Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza de creștere pentru regiunea Asia-Pacific din cauza efectelor continue ale COVID-19, creșterii ratelor dobânzilor și consecințelor invaziei rusești din Ucraina. Cu toate acestea, Cele Mai Bune Locuri de Muncă din Asia™ în 2022 au găsit în continuare modalități de a investi în angajați.

Aceste organizații profund angajate au fost recunoscute ca fiind cele mai bune dintre cele mai bune, selectate din organizațiile care au câștigat deja la nivel național. Ceea ce le deosebește pe câștigători de colegii lor este angajamentul lor față de corectitudine, atât în ceea ce privește compensația, cât și experiența angajaților, precum și mândria pe care o simt lucrătorii pentru munca și locul lor de muncă.

Pentru a crea lista din acest an, Great Place To Work® a analizat peste 1 milion de răspunsuri la sondaje care măsoară încrederea și experiența constantă a angajaților în întreaga Asia și Orientul Mijlociu, reprezentând experiența a peste 4,7 milioane de angajați din regiune.

Lista recunoaște 100 de organizații de dimensiuni mici și mijlocii (10–499 de angajați), 70 de organizații mari (500 sau mai mulți angajați) și 30 de companii multinaționale (1.000 sau mai mulți angajați în trei sau mai multe țări).

O mare diferență Angajații la aceste locuri de muncă excelente au o experiență mult superioară față de media globală.

Potrivit datelor Great Place To Work, 88% dintre angajații de la Cele Mai Bune Locuri de Muncă din Asia au declarat că au o experiență pozitivă ca angajați. Pentru forța de muncă globală medie, doar 55% dintre lucrători raportează o experiență similar de pozitivă.

Chiar și în comparație cu lista completă de organizații luate în considerare pentru lista Celor Mai Bune Locuri de Muncă din Asia, companiile câștigătoare performează în continuare mai bine decât colegii lor. Cele Mai Bune Locuri de Muncă ies în evidență prin crearea unui mediu de muncă corect și echitabil și prin cultivarea mândriei angajaților față de organizație.

Angajamentul față de corectitudine În cercetarea Great Place To Work, corectitudinea este esențială pentru construirea încrederii. Ea poate fi măsurată, în parte, prin credința angajaților că primesc o plată corectă și o parte corectă din profituri și că managerii evită să favorizeze pe cineva — toate domenii în care Cele Mai Bune Locuri de Muncă din Asia s-au descurcat mai bine decât restul.

Optzeci la sută dintre angajați din organizațiile câștigătoare au spus că primesc o parte corectă din profituri, în comparație cu 65% în cazul altor organizații luate în considerare pentru lista. În ceea ce privește evitarea favoritismului de către manageri, 82% dintre angajații din organizațiile câștigătoare au declarat că locul lor de muncă era corect, cu 12 procente mai mult decât media organizațiilor eligibile.

Cum arată corectitudinea în practică? Unii angajați la Cele Mai Bune Locuri de Muncă apreciază în mod deosebit programele de împărțire a profiturilor.

Pentru Blue Ocean Academy din Emiratele Arabe Unite (Locul 34 în categoria mică și mijlocie), un program de împărțire a profiturilor al angajaților este cheia pentru retenție. Pentru firma japoneză de producție CK San-Etsu Co., Ltd. (Locul 8 în categoria mare), un bonus anual generos și un program de beneficii pentru acționari ajută angajații să-și construiască avere pe măsură ce organizația își crește profiturile.

CK San Etsu Co Angajații CK San-Etsu Co., Ltd. pozează pentru o fotografie a companiei.

Corectitudinea nu se referă doar la bani, însă.

Angajații de la CK-San Etsu Co. apreciază și timpul liber, 75% dintre lucrători luând toată cantitatea de concediu plătit la care au dreptul. La Blue Ocean, munca flexibilă a fost o modalitate pentru organizație de a demonstra încredere în angajați, permițându-le acestora să aibă mai multă control asupra rolurilor lor.

Corectitudinea include și concentrarea asupra diversității, echității, incluziunii și sentimentului de apartenență (DEIB).

Pentru Shonan Seminar Ocean din Japonia (Locul 75 în categoria mică și mijlocie), dorința de a fi incluzivi face parte din ADN-ul lor, 80% dintre angajați având dizabilități mintale sau de dezvoltare.

“Atunci când compania a fost înființată pentru prima dată, a fost un proces continuu de încercare și eroare”, a împărtășit organizația despre călătoria sa. “Cu toate acestea, am văzut potențialul în atitudinea sinceră a angajaților noștri și suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a crea un mediu în care toată lumea poate lucra cu energie bucură, indiferent de poziția sa în organizație”.

Importanța mândriei

Un alt factor-cheie pentru companiile din toate categoriile de dimensiuni de pe lista Celor Mai Bune Locuri de Muncă din Asia a fost mândria angajaților.

Raportul staffagency arata ca optzeci și opt la sută dintre angajații din organizațiile câștigătoare au declarat că munca lor are o semnificație specială, iar 92% au raportat că se mândresc cu munca lor și realizările lor. Optzeci și opt la sută dintre angajații din organizațiile câștigătoare au spus că doresc să rămână la organizația lor pe termen lung, iar 89% au spus că ar recomanda compania lor prietenilor și familiei.

Cum vorbesc angajații despre a avea mândrie în organizația lor? Pentru Shakil Ahmend, manager de produs la Maersk (Locul 13 în lista multinațională), totul se reduce la scop.

“A face parte dintr-o companie axată pe un astfel de scop este ceea ce mă face să mă trezesc în fiecare dimineață și să aștept cu nerăbdare să fac parte din această companie”, spune el. “Ceea ce facem în această companie ajută la îmbunătățirea calității vieții și prosperității în întreaga lume.”

Angajații sunt, de asemenea, mândri de impactul pe care îl au asupra comunității lor. Pentru Cadence, Locul 10 în lista multinațională, capacitatea de a oferi înapoi vecinilor lor este o sursă de mândrie pentru toți cei din organizație.

Fiecare angajat beneficiază de 40 de ore de concediu plătit pentru voluntariat în comunitate și poate accesa donații echivalente din partea Cadence pentru cauzele care îi pasionează.

Cele Mai Bune Locuri de Muncă din Asia arată că investiția în oameni este o cale dovedită către succesul în afaceri. Cei care pot crea un mediu de muncă echitabil care umple angajații de mândrie vor depăși concurența.