September 14, 2024

Cum poti lucra mai usor de acasa?

Functionalitatea calculatoarelor de birou a crescut in sistem locativ pe fondul restricțiilor generate de virusul covid. Adaptabilitatea muncii și a educatiei a trecut printr-o serie de modificări imprimandu-i un nou stil. Angajatorul a ajustat programul de munca pentru desfasurare la domiciliu in functie de posibilitati, oferind o serie de avantaje angajatilor astfel incat sa ii motiveze pentru munca la distanta. Mai multe calculatoare de birou au fost încredințate elevilor pentru uz de folosință interna, alaturi de asigurarea altor materiale necesare procesului educational. Proiectarea muncii si a educatiei traverseaza o perioada solicitanta pentru toti cei implicati. Nu uita de birotica atunci cand vrei sa lucrezi de acasa.

Cum integram munca pe calculatoare de birou acasa?

Organizarea muncii in spatiul locativ necesita o atentie deosebita la detalii precum facilitati legate de birou, scaun ergonomic, spatiu lipsit de perturbatii si aparatura necesara. Presiunea survenuta din disconfortul creat de acesti factori sunt generatoare de stres si au impact major asupra bunei dispozitii, dar mai ales asupra productivitatii muncii. Distributia corecta a timpilor de lucru, usoare plimbari prin casa pentru relaxare, pauze dese de la privirea monitoarelor, mentinerea unui stil de hrana adecvat reprezinta cateva solutii care sa minimizeze disconfortul creat de munca pe calculatoare de birou acasa.

Cum integram proiecția lectiilor scolare pe calculatoare de birou acasa?

Cererea pentru calculatoare de birou a crescut in perioada aceasta in care restrictiile ne forteaza sa asiguram o buna infrastructura pentru sustinerea invatamantului virtual. Calculatorul a devenit sursa de baza pentru a asigura informatiile necesare invatarii, a organiza sedinte de grup sau individuale de lucru, a adapta procesul educational și a stimula invatarea prin descoperire. Lectiile interactive necesita adaptare continua pentru procesul de predare – invatare, predarea pentru diferite discipline urmarind sa ofere intruire mai limitata ca timp si platforme folosite, astfel incat sa nu oboseasca elevul. Softurile educationale instalate pe calculatoare de birou sau tableta trebuiesc optimizate pentru a functiona la un nivel corespunzator pe mai multe tipuri de dispozitive. Cadrul selectionat de catre profesor pentru instruirea elevilor in mediul virtual implica: comunicarea orelor de intrare, expunerea intr-o maniera succinta a informatiilor esentiale, partajarea temelor si evaluare progresiva.

Ce aduce nou pe timp de pandemie utilizarea calculatoarelor de birou?

Calculatorul este un instrument auxiliar foarte utilizat pentru desfasurarea muncii, obtinere de informatii, documentare pe diverse teme de interes, relaxare si asa mai departe. Utilitatea sa a crescut pe timp de pandemie si a generat un cadru avantajos pentru a socializa virtual, atat cu membri ai familiei  cat si la nivel mai amplu. Astfel, anumite aplicații instalate pe calculatoare de birou pot oferi cadre prielnice pentru sedinte de grup, apeluri video cu membri familiei, comunicare prin mesaje audio, scrise, videoconferinte si multe altele. Facilitarea invatarii, a executarii atributiilor de serviciu care pot fi efectuate la distanta, pastrarea legaturilor cu familia, prietenii, rudele, documentare asupra a ceea ce se intampla la nivel mondial devine parte activa din viata noastra prin folosirea acestor surse digitalizate avansate.

Pe langa toate acestea, putem folosi calculatoare de birou si in procesul de relaxare prin diverse activari precum filme, muzica, facebook sau alte retele de socializare, retete de gatit, carti virtuale si multe altele.