December 3, 2023

Cum sa ai o piele perfecta, fara pori dilatati

Cand te uiti in oglinda, simti ca pielea ta ar arata mai atractiv daca ai putea micsora porii aceia mari? De fapt, poti face multe pentru ca porii sa fie mai putin vizibili. O mare parte din lucruri le poti face singura, insa adesea, pentru a scapa de pori dilatati ai nevoie de tratamente specifice. Iti vom spune ce fel de tratament pori dilatati iti va fi de folos si ce poti face de acasa. La clinica Yiara, vei avea parte de cel mai bun tratament pori dilatati laser, efectuat prin intermediul aparatului Harmony XL Pro. Tratamentul cu laserul Harmony XL Pro imbunatateste calitatea pielii prin puterea fasciculului luminos. Se pot folosi 2 metode laser minim invasive ca peeling laser (Erbium Yag) sau noninvazive ca fotorejuvenarea cu Clear Lift.

 

Insa, sunt lucruri ce pot fi facute si acasa, in cazul in care porii dilatati nu sunt inca in stare prea evidenta sau pentru a nu ajunge la aspectul inestetic al porilor dilatati.

 

Iata ce recomanda dermatologii:

 

Foloseste numai produse noncomedogene de ingrijire a pielii si de machiaj. Cuvantul „non-comedogen” inseamna ca produsul nu iti va infunda porii. Cand porii se infunda, acestia se extind, ceea ce poate face ca porii sa devina mai vizibili. Pentru a evita porii infundati, cauta unul dintre urmatorii termeni pentru tot ceea ce aplici pe fata:

 

-Non-comedogen;

-Fara ulei;

-Nu infunda porii.

 

Daca nu vezi unul dintre acesti termeni pe eticheta produsului de ingrijire, nu utiliza produsul.

 

Curata-ti fata de doua ori pe zi. Porii infundati sau un tenul gras pot face ca porii sa para mai mari. Curatarea de doua ori pe zi poate desfunda porii, poate preveni aparitia porilor infundati si reduce stratul de grasime.

 

Cand iti cureti fata, vei dori sa:

 

-Folosesti apa calda. Apa fierbinte iti poate irita pielea, determinand porii sa devina dilatati.

 

-Spala-ti usor fata. Spalarea iti poate irita pielea, provocand inflamatii. Cand pielea este inflamata, porii tind sa fie mai vizibili.

 

-Gaseste un produs de curatare delicat, non-comedogen, asa cum am vorbit mai sus. Din nou, vrei sa faci tot ce poti pentru a nu-ti mai irita pielea si a te opri din infundarea porilor.

 

Trateaza acneea

 

Acneea iti va infunda porii, ceea ce-ti poate face porii mai vizibili. Utilizeaza un produs de curatare usor, non-comedogenic. In plus, intreaba medicul dermatolog despre cum poti trata si altfel acneea. La Yiara poti gasi raspunsul pe care il cauti si pentru aceasta problema.