July 23, 2024

Cum sa alegi dulapul potrivit pentru dormitorul copiilor

Dulapul dormitorului, functional si rezistent in timp. Daca amenajati dormitorul copiilor, trebuie sa alegeti un mobilier sigur, fara colturi, pentru a evita orice tip de accident. Intr-un dormitor este necesar sa instalati un dulap, care este potrivit pentru copii si care se caracterizeaza printr-un stil vesel si plin de viata. In acest articol vom vedea cum sa alegem dulapul potrivit pentru dormitorul copiilor. Reberic.ro te asteapta cu cele mai interesante modele.

Garderoba pentru copii: siguranta si rezistenta

Cand trebuie sa alegi un dulap camera copii , este indicat sa identifici modele sigure si utilizabile chiar si pentru cei mai mici copii. Pentru dormitor poti alege dulapuri cu linii simple si esentiale, cu colturi rotunjite si fara oglinzi sau componente care pot provoca mici accidente copilului. Pentru cei cu copii foarte mici este indicat intotdeauna sa achizitioneze dulapuri foarte joase cu usi glisante, astfel incat sa poata fi deschise usor, in timp ce daca ai copii cu varsta intre 8-12 ani poti cumpara si dulapuri cu usi cu balamale. Pentru a evita cumpararea de mobilier in fiecare an, este indicat sa alegeti modele din materiale rezistente care nu se sparg usor precum lemnul sau laminatul multistrat.

Dulapuri cu sertare si compartimente

Pe masura ce copiii dumneavoastra cresc, veti acumula o multime de haine si accesorii, asa ca este intotdeauna indicat sa cumparati un dulap mediu-mare, care este dotat si cu sertare si mai multe rafturi. Pentru siguranta celor mici recomandam sertare cu inchideri si ghidaje amortizate si care au intotdeauna colturile rotunjite. Daca nu vrei sa ocupi prea mult spatiu cu un dulap mare, poti opta pentru solutii modulare care iti permit sa adaugi rafturi si compartimente in functie de nevoile tale. O solutie excelenta de economisire a spatiului este achizitionarea unui dulap tip pod, care sa permita incorporarea patului copilului in partea inferioara si utilizarea intregului perete pentru organizarea dulapului.

Stilul dulapului pentru dormitor

Dulapul pentru dormitor trebuie sa fie practic, functional si rezistent, dar nu trebuie sa uitam ca trebuie sa fie potrivit si pentru copii. Dulapurile pentru copii trebuie sa aiba cu siguranta un stil minimal, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie anonime si obisnuite. Pentru dormitor sunt la vanzare dulapuri in culori pastelate, multicolore sau cu desene ce infatiseaza animale sau personaje din desene animate. Pentru a te asigura ca alegi sifonierul potrivit pentru dormitor, iti sugeram sa obtii ajutor de la copiii tai, macar pentru a identifica culorile si decoratiunile.

Un mediu sigur pentru copii

Camera copiilor este cel mai de pret loc din toata casa; aici, de fapt, copiii tai isi vor petrece cea mai mare parte a timpului si, din acest motiv, fiecare element trebuie ales cu grija si atentie extrema. Prin urmare, este important ca mobilierul pentru dormitor sa combine valorile estetice cu cerintele de siguranta, fiabilitate si sanatate. Pe langa faptul ca este o camera draguta si functionala, conceputa si proiectata pe baza nevoilor lor, de fapt, trebuie sa fie si un loc fara riscuri. Siguranta acestui mediu deriva in principal din alegerea mobilierului realizat din materiale netoxice (vopsele, lemn, lipici) si care indeplinesc cerintele stabilite de lege. Din acest motiv, achizitionarea dormitorului nu trebuie facuta in graba sau superficial: este nevoie de timp si reflectie pentru a lua decizia corecta.