May 18, 2024

Cum sa incepi sa schiezi?

Exista o reintoarcere la schi, nu numai de catre noii veniti, ci si de catre cei care obisnuiau sa schieze in trecut si apoi s-au oprit: dupa pandemie, este un sport care atrage noi adepti, deoarece se desfasoara intr-un mediu regenerator. Aceasta este iarna noilor schiori: aceasta este concluzia studiului anual. Dupa o faza in care a pierdut din cota de piata, din cauza ascensiunii disciplinelor off-piste si a snowboarding-ului, si dupa iarna dominata de pandemie, schiul traditional a redevenit un trend si tot mai multe persoane apeleaza la cursuri de schi . Nou-venitii cauta o activitate distractiva care combina oportunitatea de a iesi in aer liber si de a evada din rutina zilnica, iar 82,2% dintre ei identifica schiul alpin mai degraba decat alte discipline de zapada. Multi schiasera deja in trecut, dar apoi renuntasera. Femeile reprezinta 41,1% dintre incepatorii absoluti, spun ca sunt dispuse sa petreaca in medie 3 ore si 10 minute pe partie pe zi si au o varsta medie de 27 de ani. Pentru ele, usile lectiilor cu un profesor sunt deschise (43,5% nu refuza lectiile de grup).

Cum sa incepi sa faci schi de agrement

Nimeni nu incepe sa schieze ca un schior alpin, pentru ca trebuie sa stapanesti bine schiurile pe partie inainte de a cobori in zapada naturala, asa cum o intalnim transformata de conditiile meteo. In timpul unei coborari in afara partiei, puteti intalni multe tipuri diferite de zapada. Fiecare zi si fiecare expunere la soare si vant determina aparitia unor tipuri diferite de zapada.Pe de alta parte, conditiile de pe partie sunt destul de regulate si previzibile,

Fitness si emotii

  1. Curbe pe partie, dar si pauze intr-o cabana de munte pentru a gusta specialitati locale si a va bucura de priveliste: schiul este popular pentru ca nu inseamna doar fitness, ci si emotii.
  2. Daca nu ati mai fost niciodata la munte sau pe partiile de schi, ar trebui sa luati in considerare nevoia de imbracaminte adecvata: imbracati-va in mai multe straturi, nu uitati manusile si, eventual, manusile termice. Nu uitati de sosetele tehnice de schi, intarite acolo unde este nevoie si perfecte in ghete.
  3. Ochelarii de soare anti-UV sunt esentiali, la fel ca si o crema protectoare (cele pentru utilizare pe timp de iarna filtreaza razele solare, dar protejeaza si pielea de frig si de agentii atmosferici).
  4. La inceput, echipamentul poate fi inchiriat: inchirierea garanteaza schiuri si cizme perfect pregatite, potrivite pentru cei care le vor folosi.
  5. Inainte de a incepe ziua de schi, procurati-va skipass-ul. Exista o gama larga de abonamente de o zi, abonamente cu puncte si abonamente cu orar: le puteti cumpara cu o zi inainte de la casa de bilete sau, in unele locuri, chiar online.
  6. Pentru incepatori, este recomandabil sa faca primii pasi cu un instructor. Alegerea persoanei este foarte subiectiva, dar toti profesionistii din ziua de azi sunt pregatiti sa foloseasca abordarea corecta si cea mai buna metodologie de predare cu persoane de toate varstele si nivelurile tehnice. Te va ajuta sa inveti mai repede (prietenii nu au aceleasi abilitati pentru a face acest lucru).