May 18, 2024

Cum se realizeaza igienizarea unui implant dentar?

implant dentar

implant dentar

Datorita numeroaselor avantaje oferite, tot mai multi pacienti opteaza, la sfatul medicilor stomatologi, pentru solutia unui implant dentar, tratament disponibil si in cadrul clinicii www.dentalexcellence.ro. Acesta ofera o senzatie identica cu aceea a dintilor naturali, protejeaza osul maxilar si pastreaza forma normala a fetei si a zambetului. Chiar si vocea ta are de castigat.

Pentru a te bucura de toate aceste avantaje pe termen lung si foarte lung, trebuie sa fii atent in permanenta la igiena bucala. Daca o realizezi corect si in mod constant, implanturile vor rezista multe decenii, foarte probabil intreaga viata. In acest scop, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti cateva metode simple si care nu consuma mult timp. Iata-le pe cele mai eficiente dintre ele!

Importanta periajului

Asemenea dintilor naturali, un implant dentar trebuie periat dupa fiecare masa sau cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara. Astfel, se evita acumularea resturilor alimentare, care in timp pot provoca probleme.

Ideal este un periaj realizat circular, cu periuta inclinata la un unghi de 45 de grade fata de planul dintilor. Fiecare suprafata a implantului trebuie periata cu grija: fata, spate, stanga, dreapta, precum si spatiul dintre dinti. Pentru igiena intregii cavitati bucale se recomanda sa fie periate si limba, gingiile si palatul, deoarece aproximativ 20% din bacterii se afla in aceste zone, de multe ori neglijate.

In ceea ce priveste tipul de periuta, sunt recomandate cele cu perii moi, pentru a evita riscul zgarierii implanturilor sau al iritarii gingiilor. Din aceleasi motive, este preferabil sa fie evitate pastele de dinti abrazive.

Ata dentara, dusul bucal si apa de gura

Obiceiul de a curata dintii folosind scobitori aduce mai multe riscuri decat beneficii, indiferent daca este vorba despre igiena dintilor naturali sau a unui implant dentar. Ele provoaca abraziune, pot duce la aparitia unor boli ale gingiilor si chiar la respiratie urat mirositoare.

In aceste conditii, este recomandata ata dentara, care ajuta la eliminarea resturilor alimentare fara sa produca vatamari. Ea poate fi folosita ca o metoda de completare a periajului.

Prin folosirea apei de gura se indeparteaza resturile interdentare si astfel este prevenita aparitia cariilor si este protejat smaltul dintilor. In plus, utilizarea ei ofera o respiratie placuta.

Dusul sau irigatorul bucal este preferat de multe persoane care au optat pentru un implant dentar. Dispozitivul este umplut cu apa calduta, dupa care capul sau de curatare trebuie orientat spre linia gingivala si spatiile interdentare, intr-un unghi de 45 de grade. Un dus eficient dureaza intre unul si doua minute.

Vizitele de rutina la medicul dentist

Pentru a creste cat mai mult durata de viata a unui implant dentar, nu trebuie sa uiti de vizitele periodice la cabinetul stomatologic. Cu ajutorul unor instrumente specifice, poti sa ai parte de o igienizare profesionala care nu este deloc dureroasa sau incomoda, dar ofera o senzatie placuta de dinti curati si respiratie proaspata.

O astfel de vizita la cabinet este recomandata de doua ori pe an. Astfel, dentistul va putea sa observe, din timp, si eventuala aparitie a vreunei probleme, care va fi tratata cu succes inainte de a deveni serioasa.