June 24, 2024

Cum și de ce să-ți decorezi casa în stil minimalist

Logic Light

În ultimii ani, stilul minimalist a câștigat popularitate, deoarece tot mai mulți oameni caută să-și compacteze casele și să trăiască cu mai puțin. Există multe beneficii în a vă decora casa într-un stil minimalist, inclusiv crearea unui mediu senin și liniștitor, economisirea de bani și reducerea stresului.

Dacă vă gândiți să treceți la un stil minimalist de decorare, iată câteva motive pentru a continua cu acest gând și cum ați putea obține acest stil:

Beneficiile unei case minimaliste

O casă minimalistă poate oferi multe beneficii. În primul rând, poate fi mult mai ușor de păstrat curat. Cu mai puține obiecte și mobilier în cale, există mai puține locuri în care praful și murdăria să se acumuleze. O casă minimalistă se poate simți, de asemenea, mai spațioasă și deschisă, ceea ce poate ajuta la crearea unui mediu calm și senin.

Un alt avantaj al unei case minimaliste este că poate fi mai ușor să rămâneți organizați. Atunci când sunt mai puține articole de care să țineți evidența, poate fi mai simplu să evitați acumularea dezordinei. Acest lucru poate duce la un sentiment de calm și ordine care poate fi foarte satisfăcător.

În cele din urmă, o casă minimalistă poate fi mai prietenoasă cu bugetul. Cu mai puține articole de cumpărat și de mobilat, sunt mai puțini bani care trebuie cheltuiți pentru decorarea și mobilarea unei case.

Cum să obții un stil minimalist

Decorarea casei într-un stil minimalist poate fi o modalitate excelentă de a obține un aspect curat și ordonat. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a obține acest aspect.

În primul rând, luați în considerare culorile pe care le utilizați în casa voastră. Modelele minimaliste folosesc de obicei o paletă de culori limitată, așa că rămâneți la culori neutre precum alb, negru și gri. De asemenea, puteți adăuga note de culoare prin piese de accent, cum ar fi perne sau imprimeuri artistice.

Apoi, gândiți-vă la mobilierul și decorul pe care le folosiți în fiecare cameră. Alegeți piese care sunt funcționale și nu ocupă prea mult spațiu. Evitați piesele prea decorate sau obiectele care creează dezordine, cum ar fi bibelourile. Dacă vreți să adăugați puțină personalitate spațiului, alegeți câteva piese cheie care reprezintă stilul vostru, dar care nu copleșesc camera.

plafoniere living
Sursa imaginii: plafoniere living Logic Light

Cum iluminezi casa în stil minimalist

Când vine vorba de iluminarea casei tale într-un stil minimalist, există câteva elemente de bază de care trebuie să ții cont. În primul rând, cu cât aveți mai puțin, cu atât mai bine. Nu aveți nevoie de multe corpuri de iluminat pentru a crea un spațiu bine luminat. Puteți merge pe varianta plafoniere living pentru a evita lustrele sau candelabrele mari care ocupă mult spațiu. Același principiu îl puteți aplica pentru fiecare cameră din casa voastră.

În al doilea rând, concentrați-vă pe funcție mai mult decât pe formă. Alege corpuri de iluminat care servesc unui scop și oferă iluminare adecvată spațiului, mai degrabă decât cele care sunt plăcute din punct de vedere estetic.

În cele din urmă, luați în considerare paleta de culori. Când vine vorba de minimalism, culorile neutre sunt adesea cele mai bune. Acest lucru nu înseamnă însă că spațiul trebuie să fie plictisitor – încorporarea diferitelor texturi și finisaje poate contribui la adăugarea de interes și profunzime unei camere. Urmând aceste sfaturi simple, puteți crea un spațiu frumos luminat care întruchipează estetica minimalistă.