July 19, 2024

De ce afacerea ta are nevoie de instalatii de filtrare COV?

Acronimul COV vine de la compusii organici volatili, ce pot fi definiti in general ca substanta care se evapora sau disperseaza astfel, adica volatilizeaza, moleculele in aer. In mod obisnuit, el sunt detectate prin miros, deoarece au un efect al COV asupra calitatii aerului din interior este mirosul.

Multe dintre produsele de zi cu zi gasite in magazine sau la birou sunt surse de COV. Acest lucru este valabil mai ales pentru companii. Instalatiile de pulverizare a vopselei necesita un aport constant de aer proaspat, nu doar din punct de vedere al calitatii productiei, ci din motive de siguranta.

Asigurarea faptului ca afacerea dumneavoastra are aer curat si sigur poate imbunatati sanatatea si bunastara, protejand in acelasi timp angajatii de gazele si particulele periculoase. Compusii organici volatili reprezinta unele dintre cele mai prolifice pericole pentru calitatea aerului. Aceste substante chimice toxice din aer pot prezenta multiple pericole pentru sanatate si trebuie sa beneficieze de o filtrare COV eficienta pentru a obtine o calitate optima a aerului. COV-urile pot proveni dintr-o gama larga de surse comune, inclusiv produse de curatare populare, parfumuri, mobilier si vopsea. Vestea buna e ca este posibil sa eliminati COV-urile din aerul interior cu ajutorul instalatiilor de filtrare COV de la AliceSablare.

 

Efectele nocive ale COV-urilor si eliminarea lor. 

COV-urile pot fi extrem de periculoase si pot duce la probleme grave de sanatate, cu suficienta expunere. Simptome frecvente intalnite din cauza COV-ului sunt: durerile de cap frecvente, reactii alergice ale pielii, oboseala si chiar ameteala.

Vestea buna este ca exista 3 modalitati usoare si eficiente de a va asigura ca mediul dumneavoastra interior este curat si lipsit de COV periculos:

  1. Controlati si eliminati sursele de COV: eliminarea surselor de vapori de COV ar trebui sa fie primul dumneavoastra pas. De exemplu, evitati substantele chimice dure si depozitati lucruri precum: vopsea, combustibil si substante chimice departe de birou.
  2. Utilizati conform instructiunilor: Nu amestecati niciodata substante chimice, cum ar fi produsele de curatat industriale, cu exceptia cazului in care este indicat pe eticheta produsului.
  3. Mentineti aerul curat in incapere: aerul curat va poate ajuta de cele mai multe ori pentru eliminarea COV-urilor.

 

De ce este importanta filtrarea?

Exista multi factori care contribuie la fericirea angajatilor, de la volumul de munca pana la salariu, dar ceva universal este atunci cand respiram mai bine, lucram mai bine. Nu toate aspectele sanatatii angajatilor sunt sub controlul dumneavoastra. De fapt, majoritatea nu sunt, dar singurul lucru pe care il puteti controla este calitatea aerului pe care il respira in timp ce sunt la lucru.

Filtrarea aerului este importanta din mai multe motive, printre care cel mai adesea intalnit este ca angajatii pe care ii aveti merita sa lucreze intr-un loc care le pune sanatatea pe primul loc. Daca angajatii nu respira bine, nici ei nu au performante bune. In fiecare ora sunt indeplinite mai putine sarcini, ore pe care le platiti indiferent daca productivitatea este mai mica sau mai mare, iar calitatea produselor nu mai indeplineste aceleasi standarde. Toate acestea au o influenta asupra profiturilor si a afacerii pe care o detineti. Asa ca o filtrare COV este o solutie benefica atat pentru sanatatea angajatiilor, dar si pentru profitul afacerii dumneavoastra.