May 18, 2024

De ce sa alegi o plita incorporabila cu gaz

Daca a venit momentul sa faci modificari in bucataria ta, cel mai bine ar fi sa inlocuiesti aragazul clasic pe care poate il ai de cateva generatii. Aceste electrocasnice au o durata de viata foarte mare, insa a venit momentul sa faci niste schimbari pentru modernizarea locului in care gatesti si mananci.

Sunt foarte multe solutii pe care le ai atunci cand vrei sa iti schimbi atat mobila cat si echipamentele utilizate in viata de zi cu zi acasa. De regula, pentru bucatarie trebuie sa aloci cel mai mare buget, dar asta fiindca e indicat sa iei echipamente de calitate pe care le folosesti fara probleme minim 5-10 ani.

Pe internet gasesti rapid plite incorporabile de 3 tipuri: cu gaz, pe inductie si vitroceramice. Ultimele doua functioneaza pe baza de energie electrica. Ar putea sa fie o solutie viabila daca ai la dispozitie instalatie adecvata pentru acestea, altfel, e o mare bataie de cap.

Consum redus

Asadar, ramanem tot pe instalatia cu gaz deoarece consumul este foarte mic si acest fapt te avantajeaza sa gatesti pentru intreaga familie zilnic. Daca ai opta pentru o plita incorporabila electrica, ai avea costuri mai mari de energie si nu ar mai fi acelasi randament.

Orice investitie trebuie sa se amortizeze in timp. Interesant este faptul ca investitia intr-o plita cu gaz se amortizeaza rapid prin faptul ca are un consum redus de energie dar si un pret mult mai mic fata de celelalte tipuri de plite incorporabile.

Acum cele mai noi modele de plite cu gaz nu mai necesita instalarea direct pe aragaz. Se pot instala rapid si usor direct pe blat sau in locul special amenajat pentru plita. E bine sa ai in vedere ca blatul creat special pentru plita sa se incadreze in dimensiunile acesteia.

Exista si mici dezavantaje de care e bine sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi o plita cu gaz. In primul rand este mai greu de curatat fata de alte modele de plite incorporabile. Un alt dezavantaj e legat de montajul care necesita anumite aprobari si senzori de detectie al gazului.

Durata de viata a unei plite cu gaz este mare datorita calitatii materialelor din care este facuta. In plus, penele de gaz sunt extrem de rare comparativ cu penele de curent care pot dura si cateva zile pana la remediere.

Acceseaza siteul Techstore.ro Electrocasnice Excelente si gaseste rapid electrocasnice potrivite pentru bucataria ta.