September 28, 2023

Fisa medicala pentru permisul auto, un pas catre marea reusita: aceea de a fi sofer!

fisa medicala permis auto

fisa medicala permis auto

Detinerea unei masini personale iti poate usura foarte mult viata, permitandu-ti sa te deplasezi mai repede spre locul de munca, sa iti rezolvi problemele si sa calatoresti oriunde doresti. Insa, pentru a o putea conduce, ai nevoie de un permis de conducere valabil, iar obtinerea sau innoirea acestuia se face doar cu fisa medicala pentru permisul auto.

De ce este nevoie de investigatii medicale pentru a deveni sofer?

Conform legislatiei in vigoare, pot fi soferi doar persoanele apte pentru a conduce un autovehicul. Ordinul 1162 / 2010 contine normele minime referitoare la aptitudinile necesare pentru a sofa. Astfel, sunt considerati inapti toti cei care sufera de epilepsie, retard mental, tulburari psihice majore, afectiuni neuropsihice si neurologice grave, dar si cei dependenti de alcool sau cu boli care le afecteaza mobilitatea, vazul sau auzul.

Fisa medicala permis auto, disponibila pe site-ul fisamedicala.info, la clinica Standard Med, se obtine in urma a sase investigatii de specialitate in baza carora se poate stabili, fara echivoc, daca persoana este sau nu capabila sa conduca o masina.

Cat timp este valabila fisa medicala pentru permisul auto?

Investigatiile medicale necesare pentru a deveni sofer se pot face acum in orice clinica de specialitate autorizata de catre Politia Rutiera si Directia de Sanatate Publica. In urma consultatiilor este emis certificatul medical complet care este semnat de medicul coordonator al clinicii si care se poate folosi oriunde in tara.

Certificatul pentru permis trebuie depus in termenul de valabilitate a examinarilor medicale, adica in sase luni.

fisa medicala permis auto
fisa medicala permis auto

Care sunt investigatiile medicale necesare pentru a fi declarat apt pentru a sofa?

Pentru a stabili ferm ca persoana care doreste sa obtina permisul auto este capabila sa sofeze, legea impune sase investigatii de specialitate:

  • Medicina interna;

  • ORL;

  • Oftalmologie;

  • Ortopedie si Chirurgie;

  • Neurologie;

  • Psihiatrie.

Din fericire, acum se pot face toate aceste consultatii de specialitate la o clinica medicala, procedura durand cel mult o ora. Astfel, soferii pot obtine rapid si confortabil fisa medicala pentru permis auto de care au nevoie, scapa de statul pe la cozi si beneficiaza de servicii profesionale.

Acte necesare pentru a obtine acest document

Obtine si tu fisa medicala permis auto intr-o singura ora! Tot ce ai de facut este sa suni la o clinica medicala autorizata in acest tip de investigatii si sa iti faci o programare. Acolo vei gasi formularul tipizat necesar, iar tu trebuie sa aduci doar:

  • Cartea de identitate sau buletinul;

  • Adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat daca esti sau nu sub observatie cu afectiuni grave;

  • Daca suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie de o scrisoare de la medicul diabetolog in care sa fie mentionate diagnosticul si daca esti sau nu apt pentru sofat;

  • Ochelarii de vedere – daca porti – pentru examenul oftalmologic.

Rapid, eficient si fara stat la cozi interminabile! Profita si tu de serviciile clinicilor medicale de specialitate, asa cum este Standard Med, fa chiar acum o programare si obtine fisa auto in aceeasi zi!