May 18, 2024

Implanturile dentare, solutia salvatoare pentru pacientii care nu mai sperau la o dantura prezentabila!

implanturi dentare

Pierderea unuia sau a mai multor dinti are numeroase efecte negative, care devin cu atat mai grave cu cat se intarzie tratamentul. Dezavantajele estetice ii fac pe cei afectati sa nu mai zambeasca, sa evite discutiile fata in fata si, astfel, le afecteaza profund viata sociala. Mai mult decat atat, starea de sanatate a cavitatii bucale si a intregului organism poate fi afectata considerabil, in timp.

Din fericire, avansul tehnologic si progresele cercetarilor din domeniul stomatologiei au dus la gasirea celei mai bune solutii, reprezentata de implanturi dentare, disponibile si la Dental Premier. Aceste suruburi realizate din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman inlocuiesc cu succes deplin radacina dintelui..

Principalele beneficii ale tratamentului cu implanturi dentare

Cel mai vizibil efect, observat la toate persoanele care au ales aceasta solutie pentru propria dantura, consta in imbunatatirea in mod semnificativ a aspectului zambetului si chiar al intregii fizionomii. In plus, dispar si problemele pe care spatiile goale din gura le provoaca in pronuntarea anumitor sunete la rostirea carora participa si dintii, pe langa buze si limba. Prin urmare, pacientii isi depasesc complexele, iar viata lor sociala este imbunatatita in mod semnificativ.

In ceea ce priveste starea de sanatate, solutia reprezentata de implanturi dentare elimina o intreaga serie de probleme. Sunt prevenite atat atrofierea osului maxilar, cat si retractia gingivala sau fenomenul de migratie a dintilor, care in timp ar fi putut provoca, la randul lor, o sumedenie de alte probleme.

Suruburile care tin locul radacinii fac apoi posibila montarea unei proteze dentare fixe definitive, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali. Toti pacientii care au incercat ambele variante pot depune marturie despre faptul ca este mult superioara unei proteze mobile, asa cum erau folosite in trecut.

Digestia este la randul ei influentata in mod pozitiv de modul in care sunt muscate si apoi mestecate alimentele. Pacientii se pot bucura din nou, fara nici un fel de restrictii, de mancarurile preferate, indiferent de consistenta sau de temperatura acestora.

implanturi dentare

Tipuri de implanturi dentare

Fiecare pacient este unic si este normal sa aiba posibilitatea de a alege intre mai multe variante de tratament. Stomatologia actuala ofera, intr-adevar, solutia potrivita, in functie de fiecare situatie in parte.

Cel mai frecvent se opteaza pentru suruburile plasate direct in os, recomandate pentru toti pacientii al caror os maxilar sau mandibular nu a avut de suferit de pe urma existentei pe termen lung a unui spatiu gol in cavitatea bucala.
Pentru persoanele care sufera de resorbtie osoasa severa sunt recomandate implanturile zigomatice. Ele au o lungime superioara, astfel incat varful lor sa poata fi inserat – dupa ce strabat sinusurile – in osul pometelui, cunoscut si sub numele de os zigomatic.

Exista, de asemenea, implanturi dentare subperiostale, care sunt plasate direct sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Acestea le sunt recomandate pacientilor care nu au suficient os natural si nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru o reconstructie.

Dupa ce se consulta cu medicul de specialitate, fiecare pacient poate sa aleaga acele implanturi dentare ideale pentru rezolvarea problemei cu care se confrunta. Astfel, va putea sa se bucure din nou de o dantura prezentabila si, in acelasi timp, sanatoasa!