January 21, 2021

Întreținerea aparatului de aer condiționat

Întreținerea aparatului de aer condiționat

Întreținerea aparatului de aer condiționat

Filtrele, bobinele și aripioarele unui aparat de aer condiționat necesită întreținere regulată pentru ca unitatea să funcționeze eficient și eficient pe parcursul anilor de serviciu. Neglijarea întreținerii de service aer conditionat timisoara necesare asigură o scădere constantă a performanței aerului condiționat, în timp ce consumul de energie crește constant.

Filtre pentru aer condiționat

Cea mai importantă sarcină de întreținere care va asigura eficiența aparatului de aer condiționat este înlocuirea sau curățarea filtrelor sale de rutină. Filtrele murdare și înfundate blochează fluxul normal de aer și reduc semnificativ eficiența unui sistem. Cu fluxul normal de aer obstrucționat, aerul care ocolește filtrul poate transporta murdăria direct în bobina evaporatorului și poate afecta capacitatea de absorbție a căldurii bobinei. Înlocuirea unui filtru murdar, înfundat, cu unul curat poate reduce consumul de energie al aparatului de aer condiționat cu 5% până la 15%.

Pentru aparatele de aer condiționat centrale, filtrele sunt amplasate în general undeva pe lungimea conductei de retur. Locațiile obișnuite ale filtrului sunt în pereți, tavan, cuptoare sau în aparatul de aer condiționat. Aparatele de aer condiționat din cameră au un filtru montat în grătarul care dă în cameră.

Unele tipuri de filtre sunt reutilizabile; altele trebuie înlocuite. Sunt disponibile într-o varietate de tipuri și eficiențe. Curățați sau înlocuiți filtrul sau filtrele sistemului dvs. de aer condiționat în fiecare lună sau două în timpul sezonului de răcire. Filtrele pot avea nevoie de o atenție mai frecventă dacă aparatul de aer condiționat este în uz constant, este supus unor condiții de praf sau dacă aveți animale de companie care poartă blană în casă.

Bobine de aer condiționat

Bobina de evaporare și condensatorul de aer condiționat colectează murdăria în lunile și anii de serviciu. Un filtru curat împiedică murdărirea rapidă a bobinei evaporatorului. Cu timpul, însă, bobina evaporatorului va colecta totuși murdăria. Această murdărie reduce fluxul de aer și izolează bobina, reducându-i capacitatea de a absorbi căldura. Pentru a evita această problemă, verificați bobina evaporatorului în fiecare an și curățați-o după cum explica service aer conditionat.

Bobinele de condensare exterioare pot deveni, de asemenea, foarte murdare dacă mediul exterior este prăfuit sau dacă există frunziș în apropiere. Puteți vedea cu ușurință bobina condensatorului și puteți observa dacă murdăria se adună pe aripioare.

Ar trebui să minimizați murdăria și resturile din apropierea unității de condensare. Aerisirile uscătorului, frunzele care cad și mașina de tuns iarba sunt surse potențiale de murdărie și resturi. Curățarea zonei din jurul bobinei, îndepărtarea resturilor și tăierea frunzișului de cel puțin 2 picioare (0,6 metri) permit un flux de aer adecvat în jurul condensatorului.

Aripi cu bobină

Aripioarele din aluminiu ale bobinelor evaporatorului și ale condensatorului sunt ușor îndoite și pot bloca fluxul de aer prin bobină. Angrosistii de aer condiționat vând un instrument numit „pieptene cu aripioare” care va pieptana aceste aripioare înapoi în starea aproape originală.

Drenuri de condens

Treceți ocazional un fir rigid prin canalele de scurgere ale unității. Canalele de scurgere înfundate împiedică o unitate să reducă umiditatea, iar excesul de umiditate rezultat poate decolora pereții sau covorul.

Garnituri de etanșare pentru aparatele de aer condiționat

La începutul fiecărui sezon de răcire, inspectați sigiliul dintre aparatul de aer condiționat și cadrul ferestrei pentru a vă asigura că intră în contact cu carcasa metalică a unității. Umiditatea poate deteriora acest sigiliu, permițând aerului rece să iasă din casă.