May 18, 2024

Noutatile din tratamentele cu celule stem

Venirea pe lume a unui nou membru in familie este un moment special pentru care parintii incearca sa se pregateasca din timp. In acest sens, banca de celule stem, Stem Sure a sustinut intotdeauna parintii si le pune la dispozitie toate informatiile de care au nevoie pentru luarea celei mai bune decizii cu privire la sanatatea copilului si a celor dragi.

In speranta de a asigura viitorul sanatatii celor dragi, Stem Sure ofera garantia recoltarii si prezervarii recoltarii de celule stem la nastere. In plus, este o procedura simpla, rapida, non invaziva, nedureroasa pentru mama si copil care ne pune la adapost sanatatea copilului si a intregii familii.

Celulele stem sunt o zona de mare interes pentru medicina datorita potentialului lor de a se regenera si a repara tesutul deteriorat din organsim. Astfel, parintii care au optat pentru recoltarea de celule stem la nastere isi pot proteja copiii pe viitor impotriva unor boli severe, acute sau cronice. Intregul sistem de procesare si stocare a celulelor stem, de la personalul implicat si pana la tehnologia folosita este gandit la Banca Stem Sure astfel incat sa asigure cel mai inalt standard de siguranta.

Tratamentul ce are la baza celulele stem este reglementat in multe tari ale lumii. La momentul actual cu ajutorul transplantului de celule stem pot fi tratate peste 80 de afectiuni. Celulele stem care au fost recoltate la nasterea copilului din cordonul ombilical au capacitatea de a evolua peste ani in orice tip de celula din corpul uman, astfel incat sa poata inlocui tesuturile bolnave si sa salveze vieti omenesti.

Specialistii de la Stem Sure ne dau asigurari ca prelevarea celulelor stem nu prezinta niciun fel de pericol. Dupa ce placenta a fost eliminata, se ia sangele fetal din cordonul ombilical. Medicii sustin ca celulele placentare sunt mult mai bogate decat cele din cordonul ombilical. Recoltarea se face de catre medicul ginecolog cu ajutorul kitului de recoltare pus la dispozitie de banca de celule, Stem Sure. Pentru a-si putea mentine proprietatile, celule stem recoltate sunt pastrate de banca de celule stem la -196 grade Celsius.

Beneficiile si indicatiile tratamentului cu celule stem hematopoietice sunt deja foarte cunoscute. Doar Stem Sure a eliberat pana in prezent 10 probe de celule stem cu care au fost efectuate 10 transplanturi atat in strainatate, cat si in Romania. In Romania a fost realizat primul transplant in cazul unui copil cu autism. De asemenea, de catre Biovault, partenerul din Marea Britanie au fost eliberate probe pentru efectuarea a peste 4000 de transplanturi de maduva.

Putem spune ca Stem Sure le ofera parintilor mai mult decat stocare pentru orice eventualitate. In mod curent sunt eliberate probe pentru transplant, ceea ce ne arata un serviciu de calitate pentru banca de celule stem, Stem Sure.