September 29, 2023

Tipuri unitati de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat iti ofera numeroase beneficii la fiecare utilizare. Este foarte important sa gasesti echilibrul necesar si sa alegi cu atentie unitatea potrivita nevoilor tale. Pe timpul verii temperatura din termometre creste de cele mai multe ori la cote alarmante.

Pentru a evita aparitia disconfortului cauzat de canicula, e indicat sa folosesti un aparat de aer conditionat modern. Daca vrei sa achizitionezi un sistem de climatizare eficient, atunci e bine sa ai in vedere faptul ca poti alege din mai multe tipuri de unitati:

Unitate interioara tip split pe perete

Majoritatea aparatelor de aer conditionat ieftin folosesc acest tip de unitate interioara. Este unul din cele mai populare deoarece se pot monta usor si rapid pe perete fara prea mult efort. Sunt sisteme de climatizare potrivite in special pentru apartamente sau uzul casnic. Daca vrei sa alegi un aparat de aer conditionat de calitate pentru afacerea ta, atunci e bine sa optezi pentru alt tip de unitate potrivita spatiului pe care doresti sa il acoperi.

Unitate tip caseta

Unitatile de tip caseta se monteaza pe tavan sau pe plafonul fals. De regula sunt folosite de catre firmele care doresc sa asigure climatizarea eficienta a unor spatii foarte mari. Aici sunt de regula unitati tip caseta cu o capacitate foarte mare de functionare.

Unitate tip consola

Poti opta pentru instalare aer conditionat cu unitate tip consola daca vrei sa fie amplasata pe perete, vertical. Se poate monta usor direct pe podea. Unul din principalele avantaje ale utilizarii unui astfel de sistem este faptul ca aerul este directionat uniform in toata camera.

Unitate tip duct

Cand vine vorba de climatizare, putem vorbi si despre unitati putin mai scumpe dar care ofera atat randament maxim la fiecare utilizare, cat si un design placut, discret. Acest lucru se datoreaza montajului care se face, de regula, intr-un plafon suspendat ori intr-un spatiu special. Acest tip de aparate de aer conditionat sunt utilizate in spatiile mari.

Unitate tip plafon si podea

Tot pentru spatiile comerciale sau foarte mari, poti alege o unitate tip plafon sau podea care are eficienta energetica foarte buna si randament maxim la fiecare utilizare. Sunt sisteme de climatizare create special pentru a raci sau incalzi spatii foarte mari fara sa ocupe mult spatiu. De asemenea e bine sa tii cont si de faptul ca montajul se poate realiza foarte usor.

Aer conditionat portabil

Pe langa unitatile clasice de aer conditionat Mitsubishi, poti gasi pe site-ul celor de la Vollmax numeroase modele portabile. Se recomanda utilizarea acestora pentru spatiile mici, acolo unde nu ai suficient loc sa instalezi un aparat clasic. E indicat sa instalezi aparatul langa un geam, unde poti scoate afara furtunul. Este un sistem de climatizare foarte eficient pe termen scurt, fiind utilizabil fara unitate exterioara.