May 18, 2024

Tot ce trebuie să știi despre plita mixtă

Polivalentă, compactă, ergonomică, plita mixtă deține toate avantajele necesare pentru a fi considerată una din cele mai bune opțiuni de pe piață. plită pe gaz, pe inducție, vitroceramică sau electrică…fiecare sistem de gătit beneficiază de propriile sale atuuri. Un lucru care îngreunează alegerea atunci când vine vorba de echiparea bucătăriei. Plita mixtă reprezintă una din cele mai bune alegeri pentru o bucătărie modernă și echipată datorită polivalenței ei și dimensiunilor compacte.

Toate atuurile plitei de gătit mixte

Cei care vor să opteze pentru unul din modelele de plite mixte existente pe piață trebuie să știe că acest model le permite să beneficieze de  diferite sisteme de gătit. Combinând două tipuri de gătit distincte, se adaptează fără probleme oricărei bucătării, oricărei ocazii. Ne permite să profităm de ce este mai bun din fiecare sistem de gătit și constituie una din cele mai sigure alternative de gătit într-o bucătărie. Cel mai comun model de plită mixtă de pe piață combină trei ochiuri pe gaz și un ochi electric. Dispune și de o soluție de ajutor în cazul unei pene de gaz.

Diferitele tipuri de plite mixte existente pe piață

O plită mixtă poate combina toate sistemele de gătire pentru a oferi versiunea adaptată fiecărei nevoi. Dacă versiunile mai vechi de plite mixte propuneau combinația de gaz și de plită electrică, alte modele au văzut lumina zilei de-a lungul anilor. Gaz și vitroceramică, gaz și inducție, plită pe inducție și vitroceramică, acestea sunt principalele opțiuni pentru toți cei care își doresc electrocasnice moderne în bucătărie. Numeroase sunt combinațiile posibile. Aceste modele se compun din diferite materiale: vitroceramică, dacă plita mixtă conține plăci vitroceramice sau pe inducție, inox sau email.

Când este cazul să apelezi la o plită mixtă pentru bucătăria ta?

Extrem de flexibilă și polivalentă, plita mixtă reprezintă este o aleger privilegiată pentru pasionații de gătit al căror obiceiuri sunt variate. O plită mixtă permite încălzirea mâncării dar și prepararea unor feluri de mâncare mai elaborate. Se dovedește a fi alegerea ideală pentru cei care își doresc o bucătărie compactă, o bucătărie echipată și funcțională deopotrivă, fără să piardă spațiu. Plita mixtă se adaptează în egală măsură tuturor obiceiurilor culinare deoarece există modele echipate cu un gril, care se adaugă celorlalte opțiuni și funcții.

Care sunt avantajele oferite de o plită mixtă?

  • Plita electrică se curăță cu mai mare ușurință deoarece are suprafața plană, utilizatorul poate alege unde gătește;
  • Anumite preparate se gătesc mai bine electric sau pe gaz precum preparatele tipic asiatice în tigaia Wok care se fac mult mai bine la flacără;
  • Dacă presiunea la gaz este mai slabă, mai ales pe timp de ianră, acest lucru nu te va afecta la gătit în niciun fel;
  • Nu mai există dependența de o sursă de energie. Cu alte cuvinte, dacă cade curentul sau dacă folsoești gazul și invers.

Plia mixtă reprezintă cea mai bună soluție pentru toate persoanele care își doresc să aibă la dispoziție mai multe surse de căldură atunci când vine vorba de gătit. Dacă vei alege o plită mixtă pe gaz și inducție trebuie să știi câ în acest caz te vei bucura de cel mai mic consum cu putință. Modelele pe inducție sunt renumite pentru consumul deosebit de redus și pentru faptul că încălzesc doar zona în care se pregătește mâncarea.