July 22, 2024

Back to school – haine, rechizite, accesorii

Începerea noului an școlar vine la pachet cu o serie de noi responsabilități pentru părinți. Pe lângă faptul că trebuie să verifice dacă cei mici au toate lucrurile esențiale pentru școală, este necesară și o sesiune de shopping pentru a completa recuzita. Acest proces se poate transforma într-un haos de mari proporții, mai ales dacă n-ai idee care sunt articolele pe care le ai deja în casă, ce trebuie cumpărat, dar și de câte produse din fiecare categorie ai nevoie.

Dacă și tu te regăsești în această situație în fiecare an înainte de începutul școlii, atunci ești în locul potrivit. În acest articol vei descoperi cum să realizezi lista de cumpărături pentru școală, astfel încât să te organizezi mai bine și pentru a nu omite niciun obiect esențial. Astfel, cumpărăturile vor dura mai puțin, iar banii nu vor mai fi risipiți pe diferite lucruri de care cel mai probabil juniorul tău nici n-are nevoie.

Cumpărăturile pentru școală: Ghiozdanul potrivit pentru copilul tău

Primul lucru la care se gândesc părinții atunci când se pregătesc pentru școală este ghiozdanul. Sunt câteva situații când este absolut necesar să-i cumperi unul nou: când intră la grădiniță, în clasa 0, apoi în clasa I, în clasa a V-a, la liceu. Bineînțeles, dacă bugetul îți permite și vrei să-l răsfeți pe cel mic, poți să i-l înnoiești și mai des, lui sigur nu-i va părea rău.

Oferta de ghiozdane copii este variată: de la cele cu personajele din desene animate până la cele mai simple. Fii atentă la dimensiunea lui, să fie potrivită pentru spatele copilului tău, și la rezistență: verifică serios cusăturile și materialul, nu-ți dorești să se rupă de la atâta greutate. Totodată, ai grijă ca ghiozdanul să fie încăpător, ține cont de numărul de caiete și cărți de care școlarul va avea nevoie zilnic.

Cumpărăturile pentru școală: Penarul

Nici aici alegerea nu e una foarte ușoară având în vedere faptul că și acesta trebuie să fie unul încăpător, rezistent dar și cu design frumos. Îl ajută pe copil să fie disciplinat și organizat. E util să aibă loc pentru creioane, pixuri și stilouri. Dimensiunile ar trebuie sa fie potrivite așa încât să nu pună o sarcina mare pe toată capacitatea ghiozdanului.

Cumpărăturile pentru școală: Caiete

Niciodată nu sunt suficiente, așa că îți propunem să îi organizezi copilașului o rezervă în acest sens ( consultarea cu profesorul e utilă aici). În general sunt necesare caiete de română, caiete de matematică, caiete de tip 1 sau 2, caiete de muzică, de geografie, bloc de desen dar și de vocabular. Numărul de bucăți dar și tipul de caiete o să difere în funcție de clasa la care se află prichindelul.

Cumpărăturile pentru școală: Uniforma, încălțăminte și haine de toamnă

Bineînțeles, pe lista de cumpărături pentru școală se află și hainele. Copilului îi trebuie ceva nou de încălțat (pantofi sport și pantofi de zi cu zi), un trening pentru orele de sport și o geacă de toamnă – acestea sunt lucrurile indispensabile. Bineînțeles, dacă bugetul îți permite, îi poți cumpăra și o pereche de pantaloni și câteva bluze de toamnă.

Și, când crezi că ai terminat, hop, țop apare pe listă și… uniforma școlară, obligatorie în majoritatea unităților de învățământ. Aici prețul și design-ul nu mai variază, așa că va trebui să te resemnezi.

Conturează-ți lista cu lucruri necesare pentru școală în avans și începe cumpărăturile din timp. Iar dacă vrei să te bucuri de o sesiune de shopping la superlativ, te așteptăm și pe Pami.ro.