May 17, 2024

Ce trebuie sa stii despre anticonceptionale

Una dintre metodele de contraceptie la care apeleaza tot mai multe femei de peste 2 decenii sunt anticonceptionalele, insa, cu toate acestea circula si mituri despre anticonceptionale, cum ca acestea ne ingrasa. Anticonceptionalele sunt folosite de un numar foarte mare de femei in intreaga lume.

Doctormit sustine ca fiecare femeie raspunde diferit in momentul in care foloseste anticonceptionale. Astfel, la unele femei, fenomenele secundare sunt mai puternice, la altele sunt mai atenuate, unele prezinta unele schimbari, iar altele au alte schimbari. Anticonceptionalele contin progesteron si estrogen. Progesteronul stimuleaza pofta de mancare, iar estrogenul favorizeaza retentia de apa.

Pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit, doctormit.ro ne recomanda ca decizia de a le folosi sa o luam impreuna cu medicul, mai ales daca vrei sa discutam despre ce anticonceptionale ingrasa. Medicul este cel care ne va evalua starea de sanatate si va decide ce sa facem in anumite situatii, precum sunt cele in care luam antibiotice, deoarece unele dintre acestea pot interactiona cu anticonceptionalele, cum procedam astfel incat sa nu apara o sarcina nedorita sau ce trebuie sa facem daca urmeaza o interventie chirurgicala.

De asemenea, medicii afirma ca acest mit care circula conform caruia anticonceptionalele te ingrasa circula de multe decenii si este determinat de faptul ca, prima data cand au aparut anticonceptionalele, acestea contineau doze foarte mari de hormoni de estrogen. Din fericire, lucrurile s-au schimbat intre timp, iar pastilele din ziua de astazi sunt foarte moderne, unele dintre ele avand chiar un efect diuretic.

Ca urmare, medicii recomanda femeilor sa renunte sa mai creada in mitul anticonceptionalelor care ne-ar ingrasa, deoarece in zilele noastre, pilulele contin hormoni de estrogen si progesteron in cantitati foarte mici si nu pun problema modificarii greutatii corporale.

Din pacate, multe femei asociaza cresterea in greutate cu administrarea de anticonceptionale, insa, de fapt, cresterea in greutate trebuie asociata obiceiurilor alimentare total nesanatoase si a lipsei de miscare. Ca urmare, femeile care vor sa aiba grija de corpul lor trebuie sa respecte anumiti pasi care ajuta la mentinerea silutei. Acesti pasi constau in mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau cu rolele, exercitiile fizice, dansul. Pe de alta parte, e important sa adoptam un stil sanatos de viata, sa eliminam din alimentatie produsele bogate in grasimi, sarea in exces, sa eliminam stresul si sa incercam sa servim ultima masa cu cel putin 3 ore inainte de culcare.

Respectarea tuturor acestor recomandari ne pot garanta mentinerea siluetei chiar si in conditiile in care ne dorim sa ne protejam de o sarcina nedorita cu ajutorul anticonceptionalelor.

Nu in ultimul rand, puteti citi mai multe informatii despre miturile legate de anticonceptionale pe www.doctormit.ro.

Vezi mai multe detalii despre subiect din urmatorul videoclip DoctorMIT: