May 17, 2024

Cum amenajezi baia daca ai un buget prestabilit?

Achizitionarea unei locuinte noi nu inseamna intotdeauna ca iti pui hainele in dulap si este totul pregatit pentru a fi locuit. O data cu mutarea in casa noua apare si necesitatea de a amenaja sau de a renova totul dupa bunul plac. Dar, un astfel de pas presupune si o investitie. Lasand la o parte alte cheltuieli ale casei, baia va fi o prioritate destul de mare. Va trebui sa inlocuiesti obiectele sanitare si sa igienizezi totul, poate chiar sa inlocuiesti vechiul model de faianta si gresie, etc.

Un buget prestabilit poate sa impuna limitari in ceea ce priveste achizitiile pe care poti sa le faci dar poti sa gasesti multe obiecte sanitare, mobilier si finisaje de calitate buna la preturi accesibile.

Ce sa cumperi pentru baie atunci cand ai un buget limitat?

Atunci cand ai un buget limitat este important sa prioritizezi reparatiile importante pe care trebuie sa le realizezi. Apoi, sa alegi obiectele sanitare tinand cont de marimea spatiului disponibil si de banii alocati pentru aceasta cheltuiala. Este bine sa ai prevazut in buget si niste bani in plus pentru a putea acoperi cheltuielile neprevazute sau aloca o parte strict pentru acestea. Nu poti sa stii ce situatii pot interveni atunci cand se lucreaza la instalatiile sanitare sau la cele electrice.

Lavoarul este iarasi o componenta importanta a baii si nu trebuie sa il pierzi din vedere. In functie de spatiul disponibil in baie alege un model care sa te serveasca eficient. Daca spatiul este limitat poti sa alegi un model suspendat. Vasul de toaleta este o alta piesa indispensabila in baie, motiv pentru care trebuie sa alegi tinand cont de caracteristicile spatiului. Poti alege un model suspendat, clasic sau cu rezervor incorporat.

Un vas WC nu poate functiona fara rezervor, daca ai ales un model suspendat cel mai bine se potriveste un rezervor incastrat dar, in functie de spatiu dar si de dorinte poti sa optezi si pentru un rezervor clasic. Ultimul aspect pe care trebuie sa il mai decizi este daca vei folosi o cada sau un dus. Daca bugetul iti permite poti sa le alegi pe amandoua si sa ai flexibilitate. Cabinele de dus sunt foarte practice si isi indeplinesc functia cu succes. In plus, sunt mai accesibile ca pret in comparatie cu cazile de baie.

Cheltuieli pe care le poti avea dupa finalizarea renovarii

Accesoriile si decoratiunile pot sa fie omise din bugetul general deoarece aceste achizitii le poti face si ulterior. In primul rand, este important ca baia ta sa fie utilizabila si sa aiba toate lucrurile care sunt necesare pentru igiena personala.

Obiectele prezentate sunt minimul necesar pentru a-ti asigura confortul necesar iar ulterior vei putea adauga si alte elemente care sa iti personalizeze spatiul. Este important sa iti mentii flexibilitatea pe durata renovarii deoarece un buget limitat poate impune necesitatea de a lua alte decizii decat cele initiale. Pe durata renovarii colaboreaza cu specialisti si, chiar daca ai un buget limitat alege obiecte sanitare, mobilier si finisaje de calitate.