July 20, 2024

Coroanele funerare, semnul afecțiunii față de cel decedat

Deși cu câțiva ani în urmă coroanele funerare erau un semn al unei înmormântări de lux, acum a devenit o obișnuință să le vedem frecvent. Acestea sunt semnul al afecțiunii și al respectului față de cel care a încetat din viață, și sunt aduse în general de rude sau persoane apropiate.

Pentru toate buzunarele

Există mai multe feluri de coroane, mai simple sau mai bogate, cu flori artificiale sau naturale, pentru toate buzunarele. De regulă, cele mai multe dintre ele intră în pachetul de servicii oferit de firma de pompe funebre Bucuresti pentru care ai optat. Discută cu angajații firmei și despre acest aspect, atunci când stabiliți detaliile care presupun înmormântarea celui drag ție.

Mesajele de adio

Atunci când vine vorba despre coroane funerare, și nu despre jerbe, acestea sunt însoțite și de o panglică pe care este trecut un mesaj de adio din partea celui care a comandat-o. La sediul unei agenții de servicii funerare Bucuresti găsești și câteva sugestii, sau îți poți personaliza mesajul. Nu opta pentru un text lung, pentru că spațiul pe care îl ai la dispoziție este destul de limitat.

Respect și sprijin pentru cei rămași în urmă

Atunci când coroana funerară este oferită nu de un membru al familiei, mesajul trecut pe panglica acesteia trebuie să demonstreze atât respectul pentru cel care a încetat din viață, dar și sprijinul pentru cei rămași în urmă. Un mesaj simplu de genul ”alături de voi” este de ajuns, pentru că nu stă nimeni în aceste clipe să citească o frază interminabilă, care nici nu se zărește prea bine.

Numele decedatului nu trebuie trecut

Pe panglica unei coroane funerare nu se trece și numele celui care a încetat din viață. Cel mult se specifică statutul: tată/mamă, soț/soție, bunic/bunică și altele asemănătoare.

Semnătura celui care oferă coroana

Dacă numele defunctului nu trebuie trecut pe coroană, pe panglica acesteia se va trece însă semnătura celui/celor care o oferă. Atenție însă, spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul prea mare, așa că o semnătură simplă, de genul ”fiica/fiul”, ”copiii”, ”colegii” sunt mai mult decât suficiente.

Florile și panglica

Discută cu personalul de la firma de pompe funebre sau de la florărie despre florile care se potrivesc cel mai bine în aceste împrejurări, pentru a nu alege ceva greșit. Fiecare floare are simbolistica ei, pe care cei care lucrează în domeniu o cunosc și îți pot oferi cele mai bune sfaturi.

Panglica care înoțește coroana trebuie să fie alba, simplă, iar mesajul este scris de mână, cu un marker de culoare neagră. Mesajul trebuie să fie lizibil, iar încadrarea lui trebuie să se facă în așa fel încât textul să poată fi citit ușor, dacă este cineva interesat de aceasta.