May 18, 2024

Cum alegi corect ochelari de soare

Principalul aspect al sigurantei  ochelarilor de soare este ca lentilele lor ne protejeaza ochii de razele ultraviolete. Daca ochelarii nu indeplinesc acest obiectiv, ar putea fi mai daunatori ochiului decat sa nu-i porti deloc. Lentilele intunecate favorizeaza dilatarea pupilelor, dar daca lentilele nu filtreaza razele UV intr-un procent adecvat, vor intra mai multe raze si ne expunem posibilelor leziuni oculare. Cumpara rame ochelari Iasi si cu siguranta vei beneficia de cele mai bune produse.

Aspecte la care trebuie sa te uiti atunci cand cumperi ochelari de soare:

  • Inainte de a cumpara ochelarii, uitati-va la ei cu atentie si verificati daca nu sunt zgariati sau deteriorati si daca suprafata lentilei nu are rugozitate, nereguli sau bule (o puteti vedea cu ochiul liber).
  • Cautati un model care acopera bine intregul ochi si permite minimului de lumina sa treaca in jurul lentilelor.
  • Colorarea lentilelor nu trebuie sa impiedice sau sa distorsioneze vederea. De exemplu, culorile galben, chihlimbar, portocaliu, roz, rosu sau violet nu sunt adecvate.
  • Ramele trebuie sa fie paraleleorizontale si bine echilibrate.
  • Incercati sa priviti afara, uitati-va prin centru si, de asemenea, prin alte puncte ale lentilei pentru a verifica daca vederea este clara si confortabila.

Nu uitati sa cititi eticheta ochelarilor de soare

Etichetarea corecta si de dorit a ochelarilor de soare trebuie sa includa,in special, urmatoarele elemente:

  • Prin intermediul acestui marcaj, producatorul se angajeaza sa respecte standardele europene de siguranta si calitate. Dar retineti ca simbolul “CE” nu implica faptul ca au fost adoptate controale si este, de asemenea, usor de falsificat.
  • Ar trebui sa fie intotdeauna inclus pe eticheta pentru a sti in ce situatii sunt recomandati ochelarii de soare. Acestea variaza de la 0 la 4, in functie de gradul de protectie impotriva razelor UV.
  • Informatii de protectie. Consumatorul are dreptul sa stie in ce masura (sau procent) ochelarii de soare pe care urmeaza sa-i cumpere il vor proteja de razele UV.
  • Identificarea producatorului sau distribuitorului.
  • Acestea trebuie, de asemenea, sa indice standardul european de referinta.

 

Categoria de produse de protectie solara dupa luminozitate

Cand este frig, ne acoperim cu mai multe haine si cand caldura este tot mai intesa, incercam sa purtam haine usoare. In acelasi mod, in unele ocazii poate fi necesar sa folosim ochelari de soare diferiti, in functie de conditiile meteorologice sau de utilizarea pe care o vom face din ei. De exemplu, a face o plimbare in oras nu este acelasi lucru cu a merge la plaja in timpul verii sau a schia in timpul iernii. Ochii nostri necesita protectie diferita in fiecare dintre aceste circumstante.

Cum alegi ochelari in functie de fata?

Caracteristicile noastre si forma fetei noastre sunt factori care determina adecvarea unor ochelari de soare sau a altora. Desigur, cel mai important lucru este ca isi fac treaba si ca o lentila de calitate ne protejeaza ochii. Ochelarii trebuie sa se potriveasca bine pe fiecare fata, sa fie confortabili si sa nu fie instabili, deoarece trebuie sa reziste miscarii.