September 29, 2023

Semnificația pietrelor semiprețioase | Ilisio.ro

Pietrele semiprețioase sunt îndrăgite atât de doamne cât și de domnișoare pentru că aceste bijuterii pot înfrumuseța foarte ușor o ținută și totodată vă pot transmite și multă încărcătură energetică. Există numeroase pietre semiprețioase cu multe semnificații care va pot oferii un plus de valoare.

Sunt o multitudine de bijuterii handmade cu care să vă puteți întregi un set de bijuterii cu pietre semiprețioase, de la cercei lungi până la brățări dar și coliere. Trebuie doar să îți alegi piatra semiprețioasă de care ai nevoie. Culorile sunt intense și foarte lucioase care să vă scoată foarte ușor în evidență.

Agat – este o piatră de pământ semiprețioasă care se spune că îți oferă stabilitate și care te ajută să te simți mai echilibrat, mai ales în momentele în care simți că nu îți poți găși locul. Te poate influența să te simți mai bine în pielea ta. Afirmația pietrei semiprețioase agat este următoarea: Sunt hrănit de Pământ și de viață în sine. Există mai multe culori de piatră semiprețioasă agat, și ai posibilitatea să îți alegi dintre culorile roșu, negru, verde sau blue sky. Toate îți oferă același echilibru și stabilitate, indiferent de culoarea aleasă. Ea mai este potrivită șipentru cei născuți în lunile mai, iunie și septembrie.

Ochi de tigru – suprafață acestei pietre se aseamănă cu ochii unui tigru. Această piatră mai este denumită și crocidolit cuartificat. Culoarea ei este în stare naturală aurie și cu nuanțe de maroniu cu dungi sidefate. Printr-un tratament se pot obține și nuanțe de roșu sau maro închis. Această piatră este destinată femeilor de afaceri și este piatra norocului. Te protejează împotriva pericolelor și îți conferă sănătate, optimism și o atitudine pozitivă față de viață. Este potrivită pentru cei născuți în lunile august și noiembrie.

Jasp – are în compoziția ei compuși ai fierului și numele vine de la piatră sau pătat repetat. Piatra se poate găși pe mai multe culori cu ar fi Jaspul Ocean care are nuanțe roșiatice cu pete din alte culori. Jaspul Leopard este bej și cu pete maronii. Jaspul Mookait este galben muștar și cu pete maro roșcat. Poate fi ușor confundat cu piatră semiprețioasă agat, diferența dintre cele două pietre este că piatra Jasp are dungi întrepătrunse sau pete de culoare și piatra agat are culorile dispuse în dungi. În trecut piatra semiprețioasă jasp este folosită pentru vindecarea împotriva coșmarurilor și a epilepsiei. Este potrivită pentru cei născuți în lunile ianuarie, februarie, martie și octombrie.

Hematit – culoarea acestei pietre semiprețioasă este cenușiu metalizat și pulberea este de culoare roșie. Ea este un mineral care conține fier și este întâlnit în formă de cristale prismatice groase sau subțiri, în coloane compacte, în mase compacte sau mase fibroase. Este potrivită pentru cei născuți în lunile martie și decembrie.

Opal – este un cristal fotonic, care poate apărea în fisurile orcarui tip de roci. Este un mineraloid gel și este întâlnit în limonit, gresie, rhylite, marne. Culorile variază de la clar prin alb, verde, albastru, portocaliu, roșu, roz, maro, negru și măsliniu. Este potrivită pentru cei născuți în lunile aprilie, iunie și octombrie.