July 17, 2024

Cum te ajuta calatoriile sa te dezvolti?

Atunci cand calatoresti cu partenerul tau, coexistenta permanenta te va duce in situatii in care nu ai fost si, prin urmare, iti va crea o legatura mai puternica. In plus, modul nostru de a fi in timpul unei calatorii difera de cel al vietii noastre de zi cu zi, ceea ce va va permite sa va cunoasteti mai bine partenerul.

50% dintre persoanele chestionate in cadrul unui studiu au declarat ca calatoriile cu familia le-au permis sa reconecteze relatia cu ei si sa aiba o apropiere mai mare. Deci, acum este momentul sa cauti cazare in regim hotelier Bucuresti si sa te desprinzi de rutina macar pentru un city break https://www.mrg.apartments/cazare-bucuresti/.

  1. Calatoriile iti imbunatatesc sanatatea

Stresul de a trai intr-o lume care ne cere din ce in ce mai mult sa depunem efort maxim si poluarea care exista in orasele mari, a schimbat modul in care medicii si oamenii de stiinta din domeniul sanatatii vad subiectul calatoriilor.

Un exemplu este la persoanele care sufera de probleme cardiace, un studiu a aratat ca 50 la suta dintre ei isi pot imbunatati starea de viata daca calatoresc periodic.

In acest sens, 75% dintre directori si antreprenori considera ca vacantele sunt importante pentru a preveni epuizarea; pe de alta parte, rata generala de sanatate a calatorilor este cu 25 la suta mai mare decat a celor care nu calatoresc.

Calatoria este, de asemenea, considerata un medicament spiritual, deoarece ajuta la vindecarea bolilor sufletului sau a celor psihologice.

Mai multe beneficii legate de sanatate atunci cand calatoriti sunt: va ajuta sa dormiti mai bine, hormonii de stres scad considerabil, se reduce tensiunea arteriala, veti avea un sistem imunitar mai puternic si speranta de viata creste.

Calatoriile iti cresc cunostintele si iti intaresc educatia

86 la suta dintre studenti spun ca calatoriile sunt o parte esentiala a vietii lor academice si o completare a educatiei pe care o poarta.

Diverse institutii de invatamant au implementat programe de schimb destinate studentilor care dobandesc abilitati mai bune pentru viata lor profesionala, cum ar fi invatarea unei alte limbi decat limba lor materna, cunoasterea culturii altor natiuni, replicarea modelelor politice, sociale si/sau economice mai bine pentru societatea in care traiesc, printre altele.

66% dintre studentii care calatoresc in strainatate ajung pe pozitii superioare in companiile in care lucreaza.

Calatoria “iti deschide mintea”

“Calatoria nu numai ca deschide mintea, ci o modeleaza.” -Bruce Chatwin. Ne referim la a avea o perspectiva mai larga asupra problemelor cu care se confrunta societatea.

Spre exemplu, daca vizitezi Romania, poti vedea numeroase locuri in timp ce descoperi si obiceiurile unei tari in curs de dezvoltare. Bucurestiul este unul dintre cele mai cautate. Orase.

Desi mai putin celebru decat Arcul de Triumf din Paris, Bucurestiul are un Arc de Triumf, desi cel pe care il vedem astazi, este al treilea.

Arcul de Triumf al Bucurestiului a fost construit initial din lemn la scurt timp dupa ce Romania si-a castigat independenta in 1878.

Primul arc al orasului a fost construit rapid, astfel incat trupele victorioase sa poata trece pe dedesubt.

Cu toate acestea, deoarece a fost construit din lemn, nu a durat mult. In 1922, un al doilea arc a fost construit pe locul primului, dupa Primul Razboi Mondial, dar nici el nu a rezistat mult, asa ca a fost construit cel cunoscut azi si fotografiat de toti turistii.