May 18, 2024

De ce să cumperi jucării de construit pentru cel mic cu un cod reducere elefant

Câți dintre noi nu ne amintim cu plăcere de cuburile colorate pe care le-am descoperit uimiți la grădiniță și pe care le manuiam în fel și chip? Industria jucăriilor s-a dezvoltat foarte mult spre bucuria celor mici și putem să le oferim setul de construcție mult visat cu un cod elefant.

Avantajele jocurilor de construcție: idei pentru toate vârstele

Se spune că cele mai simple lucruri sunt adesea cele mai bune. Jucăriile simple sunt grozave, deoarece stimulează creativitatea copiilor și ajută la dezvoltarea lor.

De ce să alegem jocurile de construcție?

1) Pentru că ajută la dezvoltarea copiilor

Conform cercetărilor, jucăriile de construcție au multe avantaje. Copiii care se joacă adesea cu acestea au abilități mai bune de rezolvare a problemelor, un vocabular mai bun, sunt mai creativi și sunt mai apți să observe detaliile mai fine.

2) Pentru că sunt simple

Lucrul grozav referitor la jucăriile simple este că îi determină pe copii să își folosească imaginația. Jocurile de construcție stimulează creativitatea și pot fi folosite în diferite moduri.

3) Pentru că prezintă posibilități nesfârșite

A avea seturi de construcție este că și cum ai avea multe jocuri în același timp. Există multe structuri diferite pe care copiii le pot construi dacă își lasă imaginația să zburde departe.

4) Pentru că au un efect calmant

Forțând copiii să se concentreze pe altceva decât emoțiile lor puternice, jocurile de construcție pot ajută la calmarea copiilor anxioși sau emotivi. Dovezile sugerează că „terapia seturilor de construcție” poate ajută copiii cu autism să se calmeze și să-și îmbunătățească abilitățile sociale.

5) Pentru că se strică greu

Seturile de construcțîi de calitate nu se strică ușor și pot fi transmise chiar din generație în generație. Pot fi folosite diferit pe măsură ce copiii cresc.

Câteva sfaturi pentru alegerea jocurilor de construcție în funcție de vârsta copilului dumneavoastră

Seturile de construcțîi variază de la litere simple și blocuri care pot fi utilizate de copiii mai mici până la structuri complexe care necesită multă concentrare și timp. Alegerea jocurilor adecvate vârstei copilului îi permite să obțînă cele mai multe beneficii.

Copiii mici pot începe să dețînă jocuri de construcție, cum ar fi blocuri, imediat ce au învățat să prindă.

  • Siguranța este prioritatea numărul unu pentru această grupă de vârstă, mai ales că această este vârsta la care copiii bagă lucrurile în gură. Alegeți jocurilor mari de construcție pe care nu le vor putea pune în gură.
  • Alegeți jucării realizate cu materiale moi.
  • Copiii mici sunt mai atrași de obiectele viu colorate.

Atunci când copiilor mici li se prezintă jucării pe care le consideră prea complexe, pot pierde rapid interesul. Construirea jocurilor la această vârstă nu ar trebui să fie prea ușoară sau prea complexă.

  • Între 3 și 5 ani, copiii învață lucruri noi precum cifre, litere și culori. Jocurile de construcție pot fi o modalitate excelentă de a ajută copilul să învețe aceste lucruri într-un mod distractiv.

De la vârsta de 5 ani, majoritatea copiilor sunt independenți și sunt capabili să construiască structuri mai complexe. Copiii mai mari beneficiază de structuri complexe care necesită concentrare, timp și abilități. Găsiți seturi adecvate, clasate în funcție de vârstă cu un cod reducere elefant.