June 24, 2024

Oamenii de afaceri si serviciul de inchirieri auto din Romania

Serviciul de rent a car din Romania si in special cel din orasul Bucuresti ( unde se desfasoara peste 50% din activitatea pietei ), cuprinde foarte multe categorii de clienti. Cu toate ca marea majoritate a acestei clientele este reprezentata de romanii plecati la munca in strainatate, domeniul de inchirieri auto are alaturi si alte tipologii de cumparatori. Printre acestia se afla si oamenii de business. Ei vin cu un set strict de nevoi, iar preferintele lor sunt de cele mai multe ori diferite. In randurile urmatoare, vom afla din ce tari vin oamenii de business, care inchiriaza autovehicule si…

Vom vedea de ce inchiriaza oamenii de afaceri autovehicule. Trebuie sa intelegem inainte de toate, cum a inceput serviciul de inchirieri auto si cui s-a adresat, atunci cand a aparut pe piata economica. Probabil pe teritoriul Romaniei, domeniul de inchirieri masini pare relativ nou. Ce e drept, chiar este! Comparativ cu restul Europei, serviciile de rent a car din Bucuresti nu au o vechime mai mare de 30 de ani. Cu toate acestea, piata de rent a car din Romania are o valoare estimata la 84 de milioane de euro.

Oamenii de afaceri reprezinta o categorie destul de importanta din suma de 84 de milioane. Desi nu este un procent foarte ridicat, el contribuie la valoarea acestei piete. In randurile urmatoare, vom vedea de unde vin oamenii de afaceri, care depind de serviciul de inchirieri auto. Tot aici, aflam care sunt nevoile lor ca si consumatori. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa trecem direct la informatiile, care ne intereseaza.

Care sunt tarile din care vin oamenii de business in serviciul de inchirieri auto?

Probabil ca va ganditi ca printre tarile cu cei mai multi oameni de afaceri, care sunt interesati de serviciul de rent a car din Romania se va numara si Statele Unite. Ei bine, aveti dreptate. Este prima pe lista noastra.

Prima din lista noastra este Statele Unite ale Americii

SUA ocupa primul loc si aduce in prim plan 30% din totalul oamenilor de business, interesati de serviciul de inchirieri auto. Acest fapt inseamna ca din totalitatea clientilor ce fac parte din mediul antreprenorial si sunt interesati de serviciul de rent, 30% vor fi Statele Unite. Din fericire, aceasta tara are modele economice destul de solide, care au stiut tot timpul sa fie adaptate la piata. In lista respectiva, intra companii care au crescut prin truda si munca, firme care au inovat, intreprinderi care au pus produsul potrivit la momentul cel mai bun.

Deasemeni, educatia economica este foarte bine la pusa la punct, iar modele economice pot fi intelese cu usurinta. Mai mult de atat, avand atat de multe forme de reusita, exemplele de succes au fost preluate ca si tipar.

Locul doi este ocupat de Rusia ( oameni de business ce apeleaza la serviciile de inchirieri auto )

Oamenii de afaceri din Rusia s-au inmultit pe teritoriul Romaniei, doar dupa anul 2019. Pana atunci foarte multe persoane din lumea antreprenoriala de origini ruse, erau interesate sa investeasca pe teritoriul tarii noastre. Din pacate, nu foarte multi dintre ei au avut si au posibilitatea de ajunge in Romania. Seful Camerei de Comert pentru afaceri Romano-Ruse, a mentionat ca foarte multi dintre business-mani de origine rusa isi propun sa faca investitii in Romania. Pentru a se intampla acest lucru, va trebui sa se usureze legislatia.

Cu toate acestea, o parte din oligarhii rusi au infiintat sucursale pe teritoriul tarilor din Uniunea Europeana. In acest fel, au putut sa penetreze si piata economica din Romania. Procentul pe care acestia il aduna in materie de clienti de rent a car este de 27%. Suntem de parere ca ar putea cu usurinta sa depaseasca SUA, dar vor trebui slabite restrictiile. Indiferent de situatie, suntem in plin razboi si nu stim cat de corecta este decizia de a usura aceste limitari.

Locul trei in randul oamenilor de business, care inchiriaza autovehicule este preluat de Romania

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, locul 3 in lista tarilor care aduc cei mai multi oameni de afaceri in serviciul de inchirieri auto este ocupat de tara noastra. Procentajul realizat este de 17%.

De ce inchiriaza autovehicule persoanele de business din Romania?

Noi am realizat un articol, in care am descris in detaliu comportamentul oamenilor de afaceri din Romania. Aici veti gasi un interviu cu o persoana importanta din mediul de afaceri romanesc. In interviu aflam foarte clar de ce apeleaza oamenii de business la serviciile de inchirieri masini.

Dl. M ne spune in felul urmator: Ca persoana de business, va trebui sa fii prima de pe lista care impune cel mai mult respect. Atunci cand nu exista respect, oamenii nu vor fi devotati sa lucreze pentru tine. Ne-a afisat cateva tipsuri pentru a te juca cu mintea umana. El confirma ca serviciul de rent a car este extrem de util pentru un om de afaceri. Domeniul in sine ofera posibilitatea antreprenorului de a veni tot timpul cu o masina diferita.

Locul patru este ocupat de clientii din Marea Britanie

Pe langa tarile mentionate de noi in randurile anterioare, urmatoarele procente sunt mai scazute. Astfel, in randul oamenilor de business, ce inchiriaza autovehicule in Romania, se afla si cei din Mara Britanie. Acestia ocupa locul 4 in aceasta ierarhie si alcatuiesc un procent de 11%. Ei au anumite preferinte specifice, atunci cand inchiriaza un autovehicul si sunt destul de familiarizati cu acest serviciu. Ei vor stii foarte clar ce isi doresc: tipul de masina, numarul de zile si vor avea rezervarea facuta din timp.

Sunt oamenii de business din Marea Britanie mai pretentiosi?

Nu stim daca se aplica si in restul serviciilor, dar pentru piata de rent a car, acestia pot parea mai pretentiosi. Din pacate, ei stiu foarte bine ce isi doresc si nu lasa agentul sa aleaga in locul lor.

Locul cinci este ocupat de tarile Italia si Spania

Restul tarilor din clasamentul nostru vor avea procente foarte mici, comparativ cu restul celor enumerate de noi mai sus. Chiar si tarile Italia si Spania formeaza impreuna procentajul de 9%. Restul statelor le vom lasa deoparate, pentru ca nu aduc un procentaj mai mare de 3%.

Referitor la cele doua state ( Italia si Spania ), oamenii de business sunt de origine spaniola sau italiana. Sunt foarte putin oameni de afaceri, care provin din aceste tari si au origini romane. Italia aduce in serviciul de rent a car romanesc 4,9% oameni de business, pe cand Spania are procentul de 4,1%.

Un mic inside despre oamenii de afaceri de origine spaniola

Companiile de inchirieri auto din Romania se plang de oamenii de afaceri din Spania. Conform afirmatiilor lor, acestia au tendinta de a avaria masinile inchiriate. In urma unor statistici realizate de agentiile de inchirieri masini din Romania, una din 8 autovehicule inchiriate se va intoare in flota cu avarii.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, lista cu tarile care aduc cei mai multi oameni de afaceri in serviciul de rent a car. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!