July 19, 2024

Cosmeticele- prietenele femeilor!

In magazinele de specialitate vei gasi mai multe tipuri de produse de machiaj. Indiferent daca esti in cautare de machiaj buze, machiaj pentru fata sau alte tipuri de cosmetice, primul si cel mai important sfat este sa le alegi de fiecare data pe cele potrivite pentru tine astfel incat sa te poti bucura de toate avantajele pe care acestea ti le ofera. Cumpara produse cu compozitie naturala si nu vei mai avea motive de ingrijorare cu privire la calitatea pe care o au produsele tale. Un alt aspect la fel de important este alegerea produselor care sa iti avantajeze tenul si care sa te faca sa te simti perfect.

Aplicarea machiajului facial are scopul de a conferi tenului un aspect natural, uniform, pentru a reimprospata pielea palida si pentru a netezi imperfectiunile pielii. In acest scop sunt disponibile diverse produse pentru machiaj , care se aplica unul dupa altul in etape individuale. Cu toate acestea, produsele combinate care combina doua sau mai multe proprietati intra si ele din ce in ce mai mult pe piata.

Fondurile de ten sunt produse pentru machiaj speciale pentru a se pregati pentru machiajul facial ulterior. Formele oferite variaza de la machiaj lichid (intr-o sticla de sticla), machiaj fluid (intr-un tub) si machiaj crem (de asemenea, intr-un tub) pana la machiaj compact crem (turnat intr-un borcan sau cutie). Acestea contin o anumita cantitate de pigmenti albi si colorati. In functie de opacitatea dorita, se adauga cantitati diferite de pigmenti albi mat. Culoarea in sine este obtinuta prin adaugarea de oxizi de fier. In functie de compozitia lor, acestea sunt galbene, rosii, maro sau negre. Acest lucru are ca rezultat o mare varietate de culori care pot fi potrivite cu exactitate tenului individual.

Pe langa efectul direct vizibil al colorantului, fondurile de ten au si proprietati de ingrijire si protectie datorita continutului lor de uleiuri si grasimi. Sunt disponibile in variante special adaptate diferitelor tipuri de piele. In plus fata de machiajul pentru pielea normala, exista produse speciale care pastreaza umezeala, astfel incat pielea sa se simta supla toata ziua. Machiajele pentru ten mixt cu ten gras dau un aspect natural mat; se evita luciul nedorit si poluarea suplimentara a zonelor cu probleme. Produsele de machiaj fara ulei sunt recomandate pentru pielea grasa predispusa la pete si fara parfum pentru pielea sensibila. Machiajele nutritive moderne protejeaza pielea de influentele nocive ale mediului in acelasi timp. Pigmentii de culoare continuti au o acoperire si, prin urmare, un efect de protectie impotriva luminii, care este adesea intarit prin adaugarea de filtre UV-A si UV-B. Acest lucru mareste si mai mult protectia impotriva imbatranirii premature, indusa de lumina.

Segmentul machiajului permanent devine din ce in ce mai important. Raman cateva ore fara sa-si schimbe culoarea. In acelasi timp, ofera pielii ingrijirea de care are nevoie pentru a arata radiant. Odata aplicate, acestea rezista la frecare si nu lasa urme pe imbracaminte. Produsele de mentinere pot fi utilizate pe toate tipurile de piele, cu exceptia pielii foarte uscate.

Formula pentru o crema hidratanta nuantata consta dintr-o crema de zi cu pigmenti de culoare. Ii pasa de piele ca o crema de zi hidratanta si ii confera in acelasi timp o nota delicata de culoare. Tenul pare natural, proaspat si ingrijit.

Powder Cream Foundation contin, pe langa baza cremei, componente de pulbere precum talc, caolin, dioxid de titan si lacuri colorate sau pigmenti anorganici. Sunt usor de imprastiat, dau o stralucire mata si nu usuca pielea.

Corectoarele sunt grunduri de ten in forma concentrata si au o proportie foarte mare de pigmenti. Au o acoperire foarte mare si sunt utilizate in mod special pe pete, cosuri si roseata.