May 18, 2024

Dozator de apa cu compresor sau electric? Care e diferenta dintre ele si cum influenteaza calitatea apei?

dozator de apa

dozator de apa

Iti place sa bei apa, dar nu sa o cari? Nici nu trebuie! Achizitioneaza un dozator de apa si te bucuri din plin doar de beneficii.

H2On.ro are o gama variata de astfel de aparate, astfel incat sa gasesti produsul care sa corespunda cel mai bine nevoilor si bugetului tau.

Tipuri de dozatoare de apa

Pe piata, exista mai multe tipuri de dozatoare de apa. Daca te-ai pierdut printre oferte, nu trebuie sa te descurajezi, ci doar sa te informezi, ca sa poti lua decizia cea mai buna. Astfel, ai de ales intre:

1. Dozator cu compresor – este dotat cu un motor, asemanator cu cel al unui frigider, iar, cu ajutorul acestuia, apa este racita.

2. Dozator electric, pe baza de ventilator – functionarea acestui tip de aparat se bazeaza pe efectul Peltier. Acesta consta in degajarea sau absorbtia de caldura la cuplarea a doi conductori diferiti, atunci cand prin acestia circula curentul electric.

Dozator de apa cu compresor vs. Dozator de apa electric. Diferente:

In general, dozatoarele de apa pot asigura racirea apei plate, dar si incalzirea acesteia pana la o temperatura de 95 °C. O prima diferenta dintre aceste doua tipuri de dozatoare apare la capacitatea de racire a apei a fiecaruia. Daca un dozator cu compresor poate raci apa pana la o temperatura de 5 °C, un dozator electric poate atinge o temperatura de racire de numai 9 °C.

Astfel, putem constata ca dozatorul cu compresor se remarca atunci cand vine vorba despre capacitatea de racire a apei plate. Adesea, dozatorul de apa pe baza de compresor imita cu fidelitate temperatura apei de fantana si poate fi o solutie pentru tine, daca iti place sa consumi apa la o temperatura scazuta.

O alta diferenta extrem de importanta si demna de subliniat dintre cele doua tipuri de dozatoare o reprezinta capacitatea de racire a apei. Dozatorul de apa cu compresor are capacitatea racirii apei la o temperatura de pana la 5 °C si poate asigura un debit de 2 litri / ora, ceea ce il face sa fie preferat de multi dintre consumatori.

Cum alegi modelul potrivit?

Achizitionarea modelului potrivit se face in functie de necesitatile personale sau ale bussinesului pe care-l conduci. Astfel, in functie de numarul membrilor unei familii sau ai angajatilor si, implicit, frecventa de utilizare a acestuia, poti opta pentru un model sau altul. In general, pentru companii cu un numar mare de salariati, este de preferat achizitionarea unor dozatoare cu compesor, deoarece acestea au capacitatea de a deservi eficient si sa asigure, totodata, temperatura ideala a apei, cat si frecventa mare de consum.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand faci alegerea este bugetul! Daca dozatoarele de apa cu compresor se remarca prin capacitatea de racire a apei si volum, cele electrice, pe baza de ventilator, se fac remarcate prin pret. Desi diferenta de pret nu este una considerabila, ea poate inclina balanta in favoarea unuia sau a altuia.

Fie ca alegi un aparat cu compresor sau unul electric, modelele din oferta H2On.ro au un design elegant, inovator si foarte atractiv, astfel ca acestea se vor integra perfect in decorul casei sau biroului tau. Un alt lucru care este cert, indiferent de alegere, este acela ca te vei bucura de apa de calitate si vei scapa de stresul mersului la supermarket si efortul caratului bidoanelor!

Intra pe site, consulta oferta completa si alege un dozator de apa care sa te ajute sa iti mentii familia sau angajatii hidratati si sanatosi!