July 18, 2024

Parfumurile fructate perfecte pentru sezonul cald

Zafaran

Nu este nou faptul că parfumurile contribuie la construirea identității oamenilor. Acest obicei datează din cele mai vechi civilizații, cu înregistrări care datează din 2000 î.Hr. de faraoni și membri ai curții care foloseau esențe pentru a-și parfuma trupurile din pură vanitate. Înainte, parfumurile erau exclusive ritualurilor religioase în care ierburile erau arse pentru a invoca zeii. De aici și cuvântul parfum, care provine din latinescul „per fumum”, care înseamnă „prin fum”.

Parfumul este un ”mijloc de comunicare invizibil, silențios, care vorbește cu oamenii din jurul tău, fără ca tu să fii nevoit să spui un cuvânt”, analizează specialiștii în parfumuri. Ei explică faptul că, deși mirosul este un simț efemer, este, de asemenea, foarte rafinat și are o legătură directă cu hipotalamusul, care controlează emoțiile. Prin urmare, mirosul tău poate avea multă influență asupra modului în care celălalt te vede și își aduce aminte de tine. În plus, desigur, acel sentiment bun pe care îl ai atunci când te parfumezi, pregătindu-te să te confrunți cu ziua sau să te aventurezi într-un eveniment special. Iar femeile adoră să folosească zi de zi parfumuri dama, pentru a se simți cu adevărat speciale.

Un parfum pentru fiecare anotimp

Cu atât de multe opțiuni pe piață, schimbarea anotimpurilor este scuza perfectă pentru a oferi parfumului tău o varietate. Toamna/iarna este un moment în care ai nevoie de un parfum mai cald, mai greu. În primăvară/vară, este timpul să folosești prospețimea, care să relaxeze și să reînnoiască senzația de răcorire, explică experții.

Specialiștii indică această alternanță chiar și pentru cei cărora le place să aibă un parfum unic în fiecare zi, deoarece aromele au o influență directă asupra bunăstării. Parfumurile intense și opulente devin practic insuportabile vara. Excepția este în cazul petrecerilor și ocaziilor speciale care, în funcție de gustul personal, se combină bine cu aceste caracteristici indiferent de anotimp.

Știi să alegi parfumurile potrivite în funcție de sezon? În perioadele de căldură sau frig, există parfumuri care ies în evidență mai mult pe piele și sunt plăcute în mediu. De aceea este esențial să știi ce parfum să folosești în diferite climate.

În sezonul cald, parfumurile ușoare sunt cele mai potrivite. Dar știi care sunt parfumurile cele mai bune la aceste temperaturi? Citește mai departe și consultă câteva opțiuni pe care să le folosești fără teamă pe timp cald.

Parfumuri de vară

Când căldura este puternică, este timpul să investești în parfumuri florale, citrice și ușor dulci, așa cum este vanity parfum . Și merită să îți amintești că, deoarece zilele fierbinți favorizează evaporarea, este important să ai întotdeauna o sticlă mică în geantă pentru a aplica din nou parfumul atunci când este necesar. Deoarece, cu o evaporare ridicată a pielii, parfumurile ajung să se evapore, ceea ce poate reduce fixarea parfumului într-o cantitate bună.

Dar pot folosi acest lucru parfumuri puternice, cu fixare ridicată? În adevăr, nu. Parfumurile cu fixare și proiecție intense devin și mai puternice pe vreme caldă. Prin urmare, utilizarea acestui tip de parfum la căldură provoacă disconfort celor care îl folosesc și mediului în care se proiectează parfumul.

În cea mai fierbinte perioadă a anului, cel mai bine este să pariezi pe parfumuri mai proaspete și mai ușoare. Acestea aparțin în general familiilor de citrice, aromatice, fougere și florale ușoare. O notă de lemn și condimente poate merge, de asemenea, împreună, dacă asta este gustul tău. Câteva exemple de flori ușoare sunt: bujor, muguet (sau crin de vale), frezie, magnolie, nufăr și lotus.