July 17, 2024

Poti face cadou un set de gantere? Raspunsul este DA, insa trebuie sa tii cont de cateva aspecte!

set gantere

set gantere

Echipamentele de fitness sunt mereu o idee excelenta de cadou, mai ales pentru un pasionat al sportului. Antrenamentele efectuate acasa, in propriul ritm, sunt adesea preferate in locul celor de la sala, tocmai de aceea un set gantere poate fi extrem de util si practic pentru o persoana care are ca obiectiv obtinerea unei forme fizice de admirat, folosind un echipament care nu ocupa mult spatiu si este usor de utilizat.

La cumpararea unui set de gantere in scopul de a fi oferit in dar, va trebui sa tii cont si de cateva aspecte, care sa contribuie la alegerea celui mai potrivit model. Fa o mica investigatie in acest sens, pentru a afla in ce scop ar dori persoana sa il foloseasca, ce tip de material i-ar placea si ce alte preferinte are.

set gantere
set gantere

Tipul de antrenamente

Achizitionarea unui kit gantere trebuie sa tina cont in primul rand de tipul antrenamentelor si exercitiilor ce urmeaza a fi efectuate. Daca se doreste integrarea ganterelor la sedintele de yoga sau pilates, acestea nu trebuie sa depaseasca 1.5 kg, deoarece specificul programelor nu ar fi compatibil cu greutati mai mari. In cazul sesiunilor de aerobic, in schimb, se poate opta pentru un set de gantere intre 1 si 2 kg, in functie de pregatirea fizica a utilizatorului.

Persoana careia vrei sa ii faci acest cadou se lupta cu surplusul de kilograme si vrea sa scape de ele folosind ganterele in cadrul antrenamentelor? Pierderea in greutate necesita o abordare progresiva, pornind de la gantere de 0.5 sau 1 kg, crescand treptat pana la valori mai mari. In acest sens, ganterele reglabile sunt perfecte, oferind posibilitatea de a reconfigura in timp schema de greutati cu care se lucreaza.

Pregatirea fizica

Daca viitorul utilizator al setului de gantere oferit de tine are o baza de pregatire in domeniu, atunci accesoriile care cantaresc intre 3 si 5 kg sunt cele mai potrivite. Pentru un avansat in ale fitnessului, insa, va trebui sa plusezi la numarul de kilograme si sa optezi pentru seturi care depasesc 10 kg. Orienteaza-ti atentia spre echipamentele fixe de 2 kg pana la 60 kg sau spre seturile de gantere reglabile dotate cu discuri interschimbabile, ce pot fi combinate astfel incat greutatea lor sa varieze intre 2 kg si 40 kg.

Atunci cand conditia fizica nu este prea buna, urmand sa aiba loc primele sesiuni de exercitii, se recomanda folosirea echipamentelor de 1 kg, urmand ca in timp sa se aleaga greutati mai mari. Nu forta puterea persoanei careia vrei sa ii daruiesti un set gantere, pentru a nu o pune in fata dezamagirii, determinand-o sa renunte la antrenamentele cu gantere inca din start, crezand ca e mult prea greu. Gandeste-te la perioada de acomodare cu aceste echipamente si la conditia fizica din acea etapa de pregatire.

Seturi reglabile – Sport-Mag.Ro

Pentru a nu da gres cu alegerea facuta, opteaza pentru un set de gantere cu posibilitatea de a fi reglate de la 1 pana la 10 sau 15 kg, dotate cu cutie de depozitare. Designul modern va permite reglarea cu usurinta a greutatii, in functie de nevoile, pregatirea fizica si intensitatea antrenamentului dorit.

Un set gantere poate fi un cadou inspirat pentru a veni in sprijinul utilizatorului. Cu ajutorul acestuia poti face fericita o persoana dornica de o schimbare in ceea ce priveste calitatea vietii sale.