May 18, 2024

Totul despre trena rochiei de mireasă | bestbride.ro

O rochie de mireasă cu trenă sau fără?

Tu ce vei alege pentru ziua nunții tale?

Nu e deloc ușor să poți face o alegere, ținând cont că, o rochie de mireasă cu trenă, îți poate oferi acel aspect impunător la care ai visat încă din prima zi în care ai aflat că vei fi mireasă. Totuși, trena nu e doar o bucată lungă de material ce-ți oferă o prestanță aparte, aceasta având și alte semnificații cunoscute în lumea modei și a consilierilor vestimentari. Hai să afli și tu simbolistica acestei rochie de mireasă cu trenă și alte informații utile care te pot ajuta să te decizi mai ușor asupra rochiei ideale.

Semnificația rochiei de mireasă cu trenă

Rochia de mireasă cu trenă se înspiră în primul rând din rochiile pentru prințese, rochiile prezente în colecțiile femeilor din înalta clasă a societății sau a celor făcute la comandă special pentru acestea. Astfel, originea lor este încă din Evul Mediu, iar semnificația acestora denotă prosperitatea viitoarei familii. Ca prin urmare, cu cât trena este mai mare, cu atât de lunga se prezice că vor fi căsnicia și relațiile din familie.

Acestea rămân însă niște vorbe transmise de la o generație la alta, iar trena doar o bucată extra de material ce te poate ajuta să te simți și să arăți grațioasă în ziua nunții. Acum orice viitoare mireasă își poate alege o rochie cu trenă, fiind ușor de găsit și de achiziționat.

Cui se potrivesc rochiile de mireasă cu trenă?

Rochiile de mireasă cu trenă se potrivesc îndeosebi femeilor înalte sau celor care obișnuiesc să poarte tocuri cât mai mari. Dat fiind că lungimea trenei poate fi considerabilă, posesoarea trebuie să aibă și o înălțime, cât și o constituție adecvată pentru a fi mai ușor de purtat o astfel de rochie. Desigur, vei găsi și rochii de mireasă cu o trenă fină și ușoară, așa că alegerea se raportează inclusiv la preferințele personale.

Cât de lungă trebuie să fie trena rochiei de mireasă?

Dacă te-ai decis asupra unei rochii de mireasă cu trenă, trebuie să știi și că nu există o regulă precisă în ceea ce privește lungimea sa. Ca prin urmare, te poți orienta și către o trenă lungă, dar și către una de dimensiuni mai reduse.

Ceea ce ar trebui să-ți atragă atenția e cât de confortabil te vei mișca în rochia aleasă, acolo unde o lungime impunătoare ți-ar putea cauza mici probleme. De asemenea, trebuie să ai în vedere și spațiul unde îți vei desfășura evenimentul, ca să te asiguri că trena nu va sfârși prin a-ți împiedica invitații sau că se va agăța în diferite lucruri. Mai mult, o trenă impunătoare, are drept obicei a fi ținută de către o serie de invitați, întocmai pentru a preveni impedimentele menționate anterior, urmând ca aceasta să fie așezată atunci când au loc ceremoniile în care se unesc destinele. Cele mai multe mirese aleg ca în prelungirea trenei rochiei de mireasă să fie  copii, simbol al inocenței și al purității cu care o femeie intră într-o căsnicie.

Rochie de mireasă clasică sau rochie de mireasă 2 în 1?

Îți dorești o rochie cu trenă, dar ești îngrijorată că aceasta ți-ar putea afecta mobilitatea sau că s-ar putea deteriora? Mai există o altă variantă – rochiile de mireasă 2 în 1, cu trenă detașabilă. Există multe modele de rochii care dispun de o trenă impresionantă și pe care o poți adăuga și/sau îndepărta la nevoie astfel încât, să-ți faci intrarea în biserică sau în starea civilă ca o adevărată prințesă, exact așa cum ai visat, urmând ca pentru dansul mirilor, petrecerea de apoi și pentru a te mișca în voie, să-ți transformi rochia de mireasă într-una fără trenă, fără prea mult efort.